2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Figyelmeztető sztrájkot tartanak a vasutasok kedd délelőtt

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a vasutasok kedd délelőtt

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a vasutasok kedd délelőttFigyelmeztető sztrájkot tart az öt vasutas reprezentatív szakszervezet kedden délelőtt 10 és 12 óra között, a mellékvonalak tervezett bezárása elleni tiltakozásul – közölte Simon Dezső, a Vasutasok Szakszervezete elnöke hétfőn, a munkaügyi vitát követően. A MÁV és a szakszervezetek hétfői egyeztetésén nem jött létre megállapodás a sztrájk idején biztosítandó, még elégséges szolgáltatásról. A MÁV-START 78 vonat közlekedtetésére tett javaslatot, amely a frekventált vonalakon 1-1 vonatpár közlekedését jelentené a sztrájk két órás időtartama alatt. Ezzel szemben a szakszervezeti ajánlat az alapszolgáltatásokra vonatkozott, beleértve a vonatok fűtését, világítását, illetve eljuttatását a következő állomásig.

A GYSEV vonalait is érinti a sztrájk. A vasúttársaság közleménye szerint kedden délelőtt várhatóan nem indulnak el a vonatok a figyelmeztető sztrájk miatt a GYSEV állomásairól és megállóhelyeiről, az úton lévő járatok azonban minden esetben befutnak a legközelebbi állomásra.

A keddi vasutassztrájk ideje alatt elfogadják a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) járatain a MÁV-START Zrt. által kibocsátott vasúti bérleteket. A BKV tájékoztatása szerint a munkabeszüntetés ideje alatt, egészen 13 óráig utazhatnak a járatokon a kétheti, havi, valamint 30 napos vasúti bérlettel és MÁV arcképes igazolvánnyal rendelkező utasok. A bérletek, ahogy korábban is, a pályaudvarok közelében közlekedő járatokra érvényesek.

(MTI)
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…