2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Felkészült a rendőrség az iskolakezdésre

A BM közleménye: Dr. Pintér Sándor belügyminiszter utasította a magyar rendőrséget, valamint felkéri a polgárőrséget és az önkormányzatokat, hogy a szeptemberi tanévkezdés idején kiemelt figyelemmel tevékenykedjenek az iskolák környékén a balesetmentes közlekedés elősegítése, a kábítószerrel való bűnözés, valamint a diákok biztonságát veszélyeztető tényezők megelőzése és megszüntetése érdekében.

Szeptember 1-jétől az iskolák környékén a rendőrök, a polgárőrök segítségével fokozottan teljesítenek szolgálatot, ellenőrzik a járművezetőket, óvják a tanulókat és biztosítják a rendet. Az iskola környékén szolgáló rendőrhöz bizalommal fordulhatnak a tanárok, diákok, az őket kísérő szülők, rokonok bármilyen kéréssel, problémával. A rendőrök – amennyiben rendellenességet tapasztalnak – azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket.
Arra kérjük a járművezetőket, hogy az iskolakezdéssel járó megnövekedett forgalomban is tartsák be a KRESZ szabályait, fokozott figyelemmel közlekedjenek, óvják a gyermekek biztonságát, és kerüljék a veszélyes helyzeteket.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…