2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Érkezhetnek az uniós pénzek az árvízi helyreállításra

Érkezhetnek az uniós pénzek az árvízi helyreállításra

2011. augusztus 29-én dr. Pintér Sándor belügyminiszter aláírta a Magyar Köztársaság és az Európai Bizottság közötti Megvalósítási Megállapodást, amely alapján sor kerülhet az Európai Unió Szolidaritási Alapjából elnyert támogatás folyósítására.
A Szolidaritási Alapot az Európai Tanács azért hozta létre, hogy jelentős természeti katasztrófát követően, a tagállami szolidaritás jegyében, pénzügyi támogatással segítse elő a természeti csapás által sújtott területek helyreállítását.
A 2010. május közepétől előforduló rendkívüli időjárási körülmények következtében kialakult ár- és belvízi helyzet okozta károk enyhítése érdekében a Kormány 2010 júliusában kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz a Szolidaritási Alap forrásainak mobilizálása érdekében, amelyet követően Magyarországnak mintegy 22,5 millió eurós támogatást ítéltek meg az Alapból.
A megközelítőleg 6,4 milliárd forintnak megfelelő támogatás a Kormány döntése értelmében kizárólag olyan, a központi költségvetésből már kifizetett tételek megtérítésére használható fel, amelyek 2010. május 15-ét követően a veszélyhelyzethez kapcsolódó helyreállítással összefüggésben merültek fel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…