2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Élelmiszeripari szemetet adnak el a magyaroknak a multik

Élelmiszeripari szemetet adnak el a magyaroknak a multik

– Megdöbbentőnek tartom a vizsgálat eredményét, és szerintem az eljövendő időszak legnagyobb botránya előtt állunk. Ezek a cégek, nem korrekt módon járnak el a magyar fogyasztókkal szemben. Egy osztrák, vagy egy német vásárló nem ugyanazt kapja, – már ami a beltartalmát illeti az árúnak, a csomagolás ugyanaz. – mondta Lázár János, a mai Kormányinfó78 sajtótájékoztatóján,

majd így folytatta: ez a vizsgálat azt a vélelmet erősíti, hogy  élelmiszeripari szemetet akarnak eladni a magyaroknak ezek a multinacionális cégek. Nem csak a vizsgálat alá vont 24, hanem a többi terméket is meg kell vizsgálni, és jogi szabályozással kell élnünk.

Megvizsgálták ugyanis, hogy Magyarországon is olyan minőségű terméket árulnak-e a multik, mint nyugaton. A vizsgálat eredménye megdöbbentő.

A Nébih 24 féle terméket vizsgált meg, és többek közt arra jutottak, hogy
– a közismert csokoládék ugyanolyan jók, de az ostyás Manner édességek esetében az osztrák mintákban jobb az ostya,
– az osztrákoknál a Nutella lágyabb és kidolgozottabb,
– a marcipános Ritter Sport csokoládénál a magyar csokoládé nehezebben olvadt,
– a Coca-Cola magyar változatának kevésbé telt és összetett az illata, mert gyengébb minőségű aromákkal készül, nálunk magasabb a cukortartalom is, ráadásul olcsóbb, kukoricaalapú édesítő felhasználásával készült,
– a Nesquick kakaópor kevésbé kakaós,
– az osztrákoknál jobb a Paula puding, Landliebe tejberizs, Actimel joghurt is,
– mi még instant levesekből is rosszabbat kapunk, az osztrákoknál több benne a levespor, a zöldség és kétszer annyi a húsgombóc, a Knorr Fix Carbonara spagettialap magyar változatában pedig nincs sajt. (Egyébként miért kell Carbonara alapot venni? A carbonarához egy tojás kell, bors, szalonna, meg sajt.)
A magyar agrártárca javasolhatta volna ugyan, hogy Coca-Colát csak helyi, magyar termelőtől vásároljunk, de inkább azt mondták, hogy uniós szinten kell kezelni a problémát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek