2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Éjfélig csaknem ezer helyre vonultak ki a tűzoltók a vihar miatt
Éjfélig csaknem ezer helyre vonultak ki a tűzoltók a vihar miatt

Éjfélig csaknem ezer helyre vonultak ki a tűzoltók a vihar miatt

Éjfélig csaknem ezer helyre vonultak ki a tűzoltók a vihar miattA tűzoltók az előzetes adatok szerint 946 helyszínre vonultak ki a vihar miatt szombaton éjfélig, és a bejelentések alapján még 400-450-nel is emelkedhet a számuk vasárnap. A hajnali üzemkezdetre a vonatok ismét menetrend szerint indulnak. Elsősorban fakidőlésekhez, illetve áramkimaradásokhoz riasztották a tűzoltókat – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) ügyeletese. Hozzátette, hogy a legtöbb hívást a fővárosból, Pest, Veszprém és Fejér megyéből kapták. Az áramellátással kapcsolatos gondokat a tűzoltók a területi áramszolgáltató társaság szakembereivel együtt végzik, még több helyen nincs áram, ezt várhatóan még vasárnap megoldják.

Szentes György, az OKF szóvivője elmondta: egy ember meghalt a fővárosban szombaton áramütés következtében, a balesetet a vihar miatt leszakadt áramvezeték okozta. Hozzátette, hogy országosan öt ember sérült meg.

A MÁV tájékoztatása szerint a szombaton az országon átvonuló vihar több helyen fákat döntött a vasúti pályákra, felsővezetékek szakadtak le. Jelentős késések, vonatelmaradások voltak a vasúti közlekedésben.

A felsővezetékek és a viharkárok helyreállítása az éjszaka folyamán megtörtént, már csak kisebb utómunkálatok okozhatnak rövidebb késéseket. Vasárnap hajnali üzemkezdetre a vonatok ismét menetrend szerint indulnak, illetve közlekednek – olvasható a vasúttársaság közleményében.

A szombati nagy vihar során csaknem 50 helyen keletkezett felsővezeték-szakadás vagy kidőlt fák akadályozták a közlekedést. Legjelentősebb fennakadásokat a főváros 50-60 kilométeres körzetében okozta a szélsőséges időjárás – közölte a MÁV.

/MTI/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek