2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Csaknem száz vízóra ment tönkre Budapesten egy nap alatt

Csaknem száz vízóra ment tönkre Budapesten egy nap alatt

 Csaknem száz vízóra ment tönkre, emiatt több száz köbméter víz folyt el Budapesten egy nap alatt a rendkívüli hidegben – közölte a Fővárosi Önkormányzat és a Fővárosi Vízművek Zrt. Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közös közleményükben a vízmérők hideg elleni védelmére hívják fel a figyelmet.
Szombaton több mint nyolcvan bejelentés érkezett a Fővárosi Vízművek diszpécserszolgálatához vízmérő-elfagyás miatt – írták. Ha a lakásban nem, vagy csak alig folyik a víz a csapból, ha a vízóra lapján szilánkokra tört az üveg, vagy eldeformálódott a számlálószerkezet, akkor szinte biztosan tönkrement a vízmérő a rendkívüli hidegben – olvasható a közleményben.
Felhívják a figyelmet arra, hogy még most sem késő megtenni a szükséges óvintézkedéseket: rendszeresen ellenőrizni kell, hogy nincs-e víz az aknában, illetve helyén van-e az aknafedél, amelyet alulról egy hungarocell lemezzel érdemes hőszigetelni. Aki még óvatosabb, az a vízmérőt is leszigetelheti egy papírdobozzal – tették hozzá.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…