2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Budapestre érkezett Angela Merkel

Hivatalos látogatáson hétfőn Budapesten tartózkodik Angela Merkel német kancellár. A repülőtéren Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta, míg Orbán Viktor a Parlament lépcsőjén várta.
A hivatalos program szerint a német nyelvű egyetemen adják át Angela Merkelnek a Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címét. A kancellár az egyetemen hat magyarországi felsőoktatási intézmény mintegy száz hallgatójával találkozik, rövid beszédet tart, majd válaszol a hallgatók kérdéseire.

E programmal egy időben a MostMi társadalmi kezdeményezés Európához tartozunk címmel hirdetett tüntetést az épület elé. A szervezők az MTI-vel hétfőn azt közölték: minden jogorvoslati lehetőséggel élni fognak az ügyben és a lezárás ellenére más helyszínen megtartják a demonstrációt.

A TEK ezt követően kiadott közleményében azt írta: a hétfői napon a belügyminiszter kijelölése alapján, a hatályos jogszabályok szerint látja el Angela Merkel kancellár és az őt kísérő delegáció biztosítását. A nemzetközileg védett személy biztosítása érdekében a TEK a szükséges személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket életbe léptette, és ezeket a látogatás végéig fenntartja.

A kancellár várhatóan egyórás megbeszélést folytat a magyarországi zsidó szervezetek vezetőivel is – tájékoztatta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az MTI-t.
MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek