2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Bölcsődefelújítás a Demján Sándor Alapítvány jóvoltából Nyírgyulajon

Bölcsődefelújítás a Demján Sándor Alapítvány jóvoltából Nyírgyulajon

A Demján Sándor Alapítvány és az Értetek Karitatív Egyesület együttműködésének eredményeként ma délelőtt átadták a felújított Gesztenye Bölcsődét Nyírgyulajon.

A Demján Sándor Alapítvány 2007 októberében kötött öt évre szóló együttműködési megállapodást az Értetek Karitatív Egyesülettel annak érdekében, hogy a térség 26 településén, valamint 5 határ menti romániai magyarok lakta településen élő szociálisan, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek és fiataloknak nyújtson támogatást.
Évente 200 millió Ft áll rendelkezésre az Egyesület által kidolgozott támogatási program megvalósítására. Ennek keretében nyújt természetbeni, valamint anyagi támogatást a térség óvodáskorú, általános iskolai, és középfokú oktatási intézményekben tanuló több ezer gyermeknek. Csak ez évben közel négyezer pályázat érkezett be, amelyből 2109 gyermek részesül rendszeres támogatásban. Ezen túlmenően a térség 8 óvodája készségfejlesztő eszközök, játékok, valamint 4 óvodája udvari játékok beszerzésére kapott lehetőséget.

A Demján Sándor Alapítvány és az Értetek Karitatív Egyesület együttműködésének eredményeként újabb örömteli eseményről számolhat be az Alapítvány:
Kedden délelőtt adták át ünnepélyes keretek között a nyírgyulaji Gesztenye Bölcsőde épületét, melyet az Egyesületen keresztül az Alapítvány segítségével újítottak fel, valamint a gyerekeknek különböző tárgyi eszközöket is sikerült így beszerezni. Az adomány értéke 3 millió Ft volt.
Az Alapítvány és az Egyesület részéről az ünnepségen részt vett az alapító Demján Sándor és felesége,Dr. Takács Ildikó, a Demján Sándor Alapítvány kurátora, Ács Tamás, az Alapítvány koordinátora, Dr. Szabó Éva, az Alapítvány helyi képviselője, Bartha Edina, az Értetek Karitatív Egyesület elnöke valamint Nyírgyulaj polgármestere, Becsei György.

A felújított bölcsőde birtokbavétele alkalmából a gyerekek ünnepi műsort adtak a résztvevőknek, akik megtekintették a megújult intézményt.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…