2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Baranyában és Somogyban kitették a hólánc használatát előíró táblákat
Baranyában és Somogyban kitették a hólánc használatát előíró táblákat

Baranyában és Somogyban kitették a hólánc használatát előíró táblákat

Baranyában és Somogyban kitették a hólánc használatát előíró táblákatBaranyában több helyen kitették a „hólánc használata kötelező” táblákat, mivel csütörtök hajnalra 25-30 centiméter hó várható a térségben – közölte a Magyar Közút regionális ügyelete. Hasonlóan intézkedtek Somogyban is a 67-es úton, mivel rövidesen nagy mennyiségű hó várható a térségben. A táblák a teherautókra és a személygépkocsikra egyaránt vonatkoznak. Az illetékesek azt kérik csak az keljen útra, akinek feltétlenül el kell indulnia. Ők vigyenek magukkal hóláncot, meleg italt és takarót, a gépkocsiban pedig legyen elegendő mennyiségű benzin, hogy elakadás esetén fűteni tudjanak. Ha elakadnak, akkor hívják a rendőrség ügyeletét a 112-es telefonszámon.

Baranyában a táblákat az 56-os főút 23-as és 26-as kilométerénél, a 6-os főúton Hidasnál és Mecseknádasdnál, a 66-os úton Gödrénél, valamint a Szigetvár és Kaposvár közötti 67-es út egyes szakaszain helyezték ki. Mindemellett már a magyar-horvát határnál, a barcsi határátkelő belépő oldalán is hólánc használatára figyelmeztet a tábla.

Somogyban a 67-es úton Zselicszentpál és Antalszállás között tették ki a figyelmeztető táblákat. A rendelkezés akkor lép érvénybe, ha nagy mennyiségű hó esik, s a haladó járművek, illetve az elakadó gépkocsik akadályoznák a hóeltakarítást – mondta az ügyeletes. A táblák a teherautókra és a személygépkocsikra egyaránt vonatkoznak.

A 67-es úton a közlekedési szempontból kritikus simonfai és a Somogy Baranya határán fekvő antalszállási emelkedőn, ha az időjárási viszonyok ezt indokolttá teszik, a rendőrök ellenőrizni fogják a hólánc használatát, és visszafordítják majd az ezzel nem rendelkező autósokat.

Kemény Gábor, a Kaposvári Rendőrkapitányság vezetője közölte: a kapitányság illetékességi területén a rendkívüli időjárásra való tekintettel megkettőzték a szolgálatban lévő rendőrök számát. Szerda és csütörtök éjjel 24 rendőr áll szolgálatban, négy terepjáróval tudnak a bajbajutottak segítségére sietni.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint Baranyában délután óta csak néhány centiméternyi hó esett, de csütörtök hajnalra 25-30 centiméterre is vastagodhat. Egyelőre sehonnan sem jeleztek elakadást vagy balesetet, de a mellékutak már nehezebben járhatók – mondta az ügyeletes. Tájékoztatása szerint folyamatosan tisztítják a megye útjait.

A pécsi polgármesteri hivatal közleményben figyelmeztetett: a baranyai megyeszékhelyen a hó eltakarításával és síkosságmentesítéssel megbízott cégek csütörtök reggelig a főközlekedési útvonalakat és a tömegközlekedés által használt utcákat megtisztítják. Az erős szél miatt azonban mindezek ellenére fennakadások várhatók a közlekedésben.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek