2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Balázs Péter: a szlovákokkal együtt kell lezárnunk a történt incidenst
Balázs Péter: a szlovákokkal együtt kell lezárnunk a történt incidenst

Balázs Péter: a szlovákokkal együtt kell lezárnunk a történt incidenst

Balázs Péter: a szlovákokkal együtt kell lezárnunk a történt incidenstA Sólyom Lászlóval a komáromi hídon történt incidenst „méltóságteljesen le kell zárnunk a szlovákokkal együtt” – mondta Balázs Péter külügyminiszter csütörtökön Győrött. A külügyi tárca vezetője elmondta:

hamarosan nyilvánosságra hozzák a szeptember 10-ei magyar-szlovák miniszterelnöki találkozó pontos színhelyét, amely a közös határ közelében lesz. A találkozóra a magyar fél előfeltételek nélkül megy el, és ezt várják a szlovákoktól is. Balázs Péter hangoztatta: a külügyminiszteri tárgyaláson nem erősítették meg a korábbi médiaüzeneteket, amelyek szerint Robert Fico szlovák miniszterelnök bizonyos kérdésekről nem tárgyalna.

 

 
A szeptember elsején Szlovákiában hatályba lépett nyelvtörvénnyel kapcsolatban Balázs Péter közölte: a kétoldalú diplomácia mozgástere elég szűk. Ebből nemzetközi szervezetek bevonásával lehet kitörni, ami azonban igényli a szlovák fél hajlandóságát is erre.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…