2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az országgyűlés alelnöke Washingtonban

Az országgyűlés alelnöke WashingtonbanAz Amerikai Képviselőház meghívására Pelczné dr. Gáll Ildikó, az Országgyűlés alelnöke 2009. november 3-5. között részt vett a Washingtonban megrendezett 2009. évi e-Parlament Világkonferencián, valamint a hozzá kapcsolódó az Információs és Kommunikációs Technológiák (IKT) Parlamenti Világközpontja 4. elnökségi ülésének volt a vendége.

 

 

Alelök asszony a rendezvénysorozaton a Parlamenti Világközpont társelnöki minőségében vett részt, melyen a megnyitó ülésen ünnepi beszédet tartott, majd Nancy Pelosi asszony, az Amerikai Képviselőház elnöke, Sha Zukang ENSZ főtitkár helyettes, Anders B. Johnsson IPU főtitkár, valamint Ahmed Fathy Sorour Egyiptomi házelnök, (a Parlamenti Világközpont másik társelnöke) kíséretében közös sajtótájékoztatót tartott az amerikai sajtó képviselői részére.

A konferencia ideje alatt az alelnök részt vett Nancy Pelosi asszony meghívására Angela Merkel kancellár asszonynak a két ház együttes ülése előtti felszólalásán, valamint Dennis Kucinich, az Amerikai Kongresszus Képviselőháza Magyar-Amerikai Caucusa elnökének – a washingtoni magyar nagykövetségen rendezett – kitüntetési ceremóniáján.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…