2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Az igazság pillanata:április 11

Az igazság pillanata:április 11

Az igazság pillanata:április 11Orbán: április 11-e az igazság pillanata lesz

Orbán Viktor szerint április 11-e, az országgyűlési választások első fordulójának napja a „gyors, átütő, megrendítő, alkotmányos változás”, az igazság pillanata lesz. A Fidesz elnöke hétfői kampánynyitó beszédében azt üzente a kormánynak, ideje csomagolni: már csak 27 nap van a választásokig. Orbán pártja fővárosi ünnepi megemlékezésén, kampánynyitó nagygyűlésén azt mondta: „azért hívtam ma ide önöket, hogy együtt, közösen indítsuk meg az utolsó nagy hajrát” 27 nappal április 11-e előtt. Hosszú volt az út a budai Vár lábáig, „időnként ránk támadtak (…), de meneteltünk rendületlenül”, és az erő a megtett út arányában gyarapodott – tette hozzá.

Hangsúlyozta, le kell zárni egy korszakot, és új irányt kell nyitni Magyarország számára. Április 11-én a XXI. századi magyarok végbevihetik a maguk forradalmát; április 11-e a gyors, átütő, megrendítő, alkotmányos, biztonságos változás, az igazság pillanata lesz, nem követel mártírokat, nem szed emberáldozatot – jelentette ki. Közölte: ő készen áll, hogy a maga munkáját elvégezze, de tudnia kell, azok is készen állnak-e, akik változást akarnak. Megerősítette, a következő kabinetnek a nemzeti ügyek kormányának kell lennie.

Rámutatott, a Fidesz sikere azon múlik, hogy minél többen szavazzanak a pártjára, a pártelnök ezért azt kérte: senki ne ossza meg a szavazatait. A választás napján akár egyetlen szavazaton is múlhat, hogy a siker döntő legyen, ne pedig elvesztett csata. Ezért aki megosztja – a helyi jelöltre, illetve a pártlistára leadható – szavazatát, az ellenfeleiket segíti, a közös, történelmi sikert kockáztatja – hangsúlyozta. „A rosszat nem elég elítélni, le is kell győzni. Két jól irányzott szavazat, és a magyar név megint szép lesz: méltó régi nagy híréhez” – fogalmazott a Nemzeti dalt idézve Orbán Viktor. Mint mondta: egy nagyarányú, megkérdőjelezhetetlen, elsöprő választási győzelem összefogja sok millió ember szétfutó akaratát, egyesíti a nemzetet, és meg egy forradalomnál is többet ér

A Fidesz elnöke úgy vélekedett: ma egyetlen politikai erő jelenthet reményt Magyarország számára, s ez a Fidesz; csak a Fidesz képes „elgörgetni a megújulás útját eltorlaszoló súlyos sziklatömböket”, képes véghez vinni a törvényes elszámoltatást, helyreállítani a demokratikus normákat, és tudja visszaszerezni hazánk nemzetközi tekintélyét. Orbán Viktor beszédét nem a szokásos „Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” szlogennel, hanem az „Itt az idő, Magyarország, itt az idő, magyarok!” felkiáltással zárta.

 

Navracsics: a Fidesz hosszú útra indul

Navracsics Tibor, Fidesz frakcióvezetője azt mondta: Magyarországon mindenkinek meg kell találnia a számítását, függetlenül attól, hogy jobboldali, vagy nem, „magyar, vagy cigány”. Kijelentette: a Fidesz lezár egy szomorú, bukásokkal, kudarcokkal teli fejezetet, amely a modern magyar demokrácia legnehezebb 8 éve volt. A politikus úgy fogalmazott: „többen vagyunk, mint ahogy a szocialisták szeretnék, de még elkeserítőbb tény, hogy ennél is sokkal többen leszünk április 11-én és 25-én, és akkor nagyon el fognak keseredni a szocialisták, mert mi innen hosszú útra indulunk”. A Fidesz, reményei szerint, megnyit egy hosszú, a gyarapodást, a felvirágzás és minden magyar polgár elégedettségét hozó új fejezetet – fejtette ki.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…