2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Ausztria támadni készül, nem érdekli Matolcsy levele

Ausztria támadni készül, nem érdekli Matolcsy levele

Keresik a lehetőséget a magyar kormány devizahitel-végtörlesztési tervének megtámadására Ausztriában. A magyar válaszlevél nem változtatott az osztrák pénzügyminisztérium álláspontján – közölte a bécsi szaktárca szóvivője.

Mik ezek?

Az osztrák álláspont kiderül abból a levélből, amit Maria Fekter pénzügyminiszter küldött szeptember 12-én Matolcsy György nek, és nem változott a nemzetgazdasági miniszter válaszlevelének hatására – közölte Harald Waiglein.

Az osztrák pénzügyminiszter múlt hétfői levelében úgy vélekedett, hogy a magyar lépés „hatalmas és azonnali veszteségekhez” vezet az egész magyar bankrendszerben és veszélyezteti Kelet- és Közép-Európa egészének pénzügyi stabilitását.

Maria Fekter szerint „a tervezett intézkedések a jogbiztonság olyan mértékű sérülését jelentik, amelyre eddig egyetlen EU-tagországban sem volt példa”. Úgy fogalmazott a végtörlesztési törvényjavaslatról, hogy az piacgazdaságban elfogadhatatlan gyakorlat, és „nem felel meg a várakozásoknak, amelyeket egy befektető egy működő piacgazdasággal és demokráciával szemben támaszthat”.

Harald Waiglein kedden az osztrák hírügynökségnek elmondta azt is, hogy a bécsi tárca több lehetőséget vizsgál, „jogi természetű kapcsolódási pontokat” keres, hogy fellépjen a Magyarországon törvényben rögzített adósságtörlesztési megoldás ellen.

Szerző: MTI

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…