2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Augusztus 20-i tűzijátékokkal kapcsolatos tudnivalók

Augusztus 20-i tűzijátékokkal kapcsolatos tudnivalók

A Nemzeti Ünnepünk alkalmából rendezett tűzijátékokra várhatóan sokan látogatnak ki megyénkben is. A biztonságos ünneplés és szórakozás érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbi fontos tudnivalókra hívja fel a figyelmet.

A tűzvédelmi szakhatóság munkatársai valamennyi helyszínt előzetesen bejárták, melynek során kiemelten ellenőrizték a menekülési útvonalakat, a tűzi-víz lelőhelyeket és azokat a lehetséges veszélyforrásokat, amelyek a rendezvények zavartalanságát fenyegethetik. A helyszíni szemlék alkalmával nem találtak olyan körülményt, ami a tűzijátékok biztonságos lebonyolítását akadályozná. A pirotechnikai termékek felhasználásával kapcsolatban megvizsgálták, hogy mindenhol rendelkezésre állnak-e a tűz jelzéséhez és oltásához szükséges eszközök, a rakéták fellövési pontjai körül meghatározták-e a tűzvédelmi szempontból szükséges nagyságú védőterületet, illetve azon belül milyen létesítmények és más veszélyforrások találhatók.

Abban az esetben, ha valahol nem tartják be a vonatkozó tűzvédelmi előírásokat, vagy a biztonsági intézkedések nem garantálják megfelelően a látogatók biztonságát, a tűzvédelmi hatóságnak jogosultsága van arra, hogy az adott rendezvény megtartását megtiltsa.

A katasztrófavédelem az idén is nagy erőkkel készül az ünnepre. A megelőző intézkedések, a helyszíni szemlék és helyszínbiztosítások egyaránt azt a célt szolgálják, hogy a rendezvényekre kilátogatók tűzbiztonsága teljes körű legyen.

Tanácsok tűzijátékon résztvevők számára:

Mielőtt részt venne valamilyen, nagy tömegeket vonzó rendezvényen tájékozódjon előre a várható időjárásról!
Babakocsival, kisgyermekkel, idős emberrel a tömegbe állni nem ajánlott!
A rendezvény során mérlegelje, hogy a tömegbe, vagy inkább annak szélére áll!
Kövesse a szervezők biztonsági felhívásait!
Ha a tűzijáték működtetési területén kívül nagyobb mennyiségű maradvány anyagot talál, arról értesítse a működtetést végző pirotechnikust!
Ne hagyjuk háziállatainkat a szabadban, ha tudjuk, hogy a közelben tűzijátékot terveznek, mert az állatok megijedhetnek, viselkedésük kiszámíthatatlanná válhat!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek