2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Akadálymentes vízi bejárók a Balaton partján

Akadálymentes vízi bejárók a Balaton partján

A LEADER Térségek közötti együttműködési pályázat keretében mozgáskorlátozottak részére kifejlesztett vízi bejárót helyeztek el a balatongyöröki Holiday Sportcentrumban. Az innovatív bejáró átadási ünnepségén részt vett és beszédet mondott Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár is.
„Végre, adott a lehetőség, hogy nem a fa árnyékában, a család többi tagjának segítségére várakozzunk, hanem önfeledtebben tölthetjük el a vízparti vakációt” – fogalmazott Szekeres Pál. A helyettes államtitkár arra biztatta minden sorstársát, hogy idén nyáron bátran „próbálja ki a Balatont”, használja ki szeretteivel a tó partján töltött időt, és köszönetet mondott az ötletgazdáknak valamint a szervezőknek az innovatív kezdeményezésért.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a mozgásukban korlátozottak vízparti szórakozását megkönnyítő szerkezet nem csak a kerekes székeseknek, hanem a mozgáskoordinációs zavarokkal küzdőknek és az idős embereknek is segítséget nyújt. A szerkezet működtetéséhez nincs szükség kezelőszemélyzetre, ezáltal csökken a felhasználók kiszolgáltatottság-érzése. A tervezés során fontos szempont volt, hogy az alkatrészek mindegyike környezetbarát anyagból készüljön. Emellett a szék mozgatásáról a vízi energia, a vezérlésről a napenergia gondoskodik, üzemeltetése gazdaságos, biztonságos és sekély partszakaszokra, akár 50 cm-es vízállásra is telepíthető.

A pályázat keretében további 7 balatoni település gazdagodik akadálymentes vízi bejáróval: a közeljövőben Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Balatonfűzfő, Balatonudvari, Kővágóörs, Révfülöp és Zánka strandjain is könnyebben hódolhatnak az úszás és a fürdőzés örömeinek az érintettek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek