2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Adathalászat a Chello nevében

Adathalászat a Chello nevében

Adathalászat a Chello nevébenSpamként érkezett cégünkhöz az alábbi levél . A feladó “Chello.hu webmail SupportTeam”.

“Hogy fejezze be a chello.hu web-mail fiókot,

meg kell válaszolni az e-mailre azonnal és

Adja meg a jelszavát ()

 

Ez az üzenet a chello.hu ügyfélszolgálat támogatás

csapat üzenetközpont az chello.hu e-mail fiók tulajdonosok.

Jelenleg az adatbázisunkban javítása és az e-mail fiók

közepén vagyunk törölni minden nem használt chello.hu e-mail fiókok létrehozása

több hely az új fiókot. megelőzésére fiókját, hogy

zárt, akkor kell frissíteni az alábbi mezőbe, hogy mi is tudjuk, hogy

it’s a jelenleg használt fiókot.

Erősítse meg IDENTITY ALÁBBI E-MAIL

Felhasználói név: …………..

Email Jelszó :………….

Születési dátum: …………..

Ország vagy terület :…….

Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért, s amint a chello.hu-mail melyet folyamatosan fejlesztenek majd elvégzi a szokásos módon, és ez lesz tovább erősíteni.

Várja meg a választ.”

A levélnek nem csupán a magyartalan fogalmazása tünt fel, hanem az is, hogy kíváncsi volt a személyes jelszóra, ami ugye eleve gyanússá tesz egy ilyen megszólítás és aláírás nélküli irományt.

Megkerestem a levéllel a Chello-t üzemeltető UPC-t, akitől az alábbi választ kaptam, s azért adom közre, hogy senki ne essen az adathalász csapdájába, mert azt sohasem tudhatjuk, hogy ki miért kér ilyen adatokat, s hogy hogyan élhet vissza vele.

 

“Tisztelt Előfizető!

Köszönettel vettük a UPC Magyarország Kft.-hez érkezett megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.

Tudomásunkra jutott, hogy ismeretlenek személyes adatokat próbálnak elektronikus levélben elkérni előfizetőinktől, azt a látszatot keltve, hogy ezek az adatok email szolgáltatásunk technikai támogatásához szükségesek. Tájákoztatjuk, hogy a „CHELLO.HU WEBMAIL SUPPORT” feladó megnevezéssel, valójában azonban a UPC-vel semmilyen kapcsolatban nem álló webmailsupport@sify.com email címről („IMPOTANT KÖZLEMÉNY MINDEN CHELLO.HU MAIL FIÓK TULAJDONOSOKNAK” tárgy megjelöléssel) küldött levelet valójában nem a UPC Magyarország Kft., vagy annak bármely hivatalos meghatalmazottja küldte. Társaságunk semmilyen postafiókokat érintő adattisztítási tevékenységet nem végez, és soha nem kérjük el emailben az Ön postafiókhoz tartozó jelszavát vagy más személyes adatát.

Azt tanácsoljuk, hogy saját személyes adatai védelmében ne válaszoljon erre vagy hasonló tartalmú levélre, óvja meg a személyes adatait és ne adja ki azokat emailben, továbbá mindig ellenőrizze, hogy a feladó megnevezése mögött ténylegesen ismerős email cím található-e!

 

Köszönjük megkeresését!”

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek