2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A V4 sérülékeny helyzetben van

A visegrádi országok (V4) sérülékeny helyzetben vannak, minden, Oroszország elleni esetleges gazdasági szankció a V4-eket érintené a legsúlyosabban – mondta Martonyi János külügyminiszter a visegrádi országok és Németország külügyi vezetőinek 2014. március 13-i budapesti tanácskozása után.
Mivel az Oroszországgal szembeni büntetőintézkedések következményeinek leginkább a visegrádi országok vannak kitéve, amennyiben az uniós szankciók harmadik szakasza életbe lép, számítanak az EU tagállamainak szolidaritására – közölte.

 

A szankciók mellett a támogatásra is figyelmet kell fordítani az ukrajnai helyzettel kapcsolatban: fel kell gyorsítani a segítségnyújtást Ukrajnának, legyen szó a kereskedelemről, a társulási megállapodásról, a pénzügyi csomagról vagy az energiakérdésekről – mondta Martonyi János.

 

(MTI/Külügyminisztérium)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…