2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A Tokajival kapcsolatban felvilágosításokat kér az EU Szlovákiától
A Tokajival kapcsolatban felvilágosításokat kér az EU Szlovákiától

A Tokajival kapcsolatban felvilágosításokat kér az EU Szlovákiától

A Tokajival kapcsolatban felvilágosításokat kér az EU SzlovákiátólLevélben kéri az Európai Bizottság a szlovák hatóságokat a Tokajjal kapcsolatos nemzeti szabályozás egyes részleteinek tisztázására, beleértve a név regisztrálását az egységes elektronikus bornyilvántartási rendszerben – erősítette meg a Népszabadság értesülését az Európai Bizottság szóvivője csütörtök este. Roger Waite hozzátette: a bizottság azt reméli, hogy a hosszú ideje folyó vita kétoldalú alapon oldódik meg a két ország között, de továbbra is kész segíteni a témáról folyó tárgyalásokat.

A budapesti lap arról írt: magyar kezdeményezésre vizsgálatot indított az Európai Unió illetékes bizottsága annak kiderítésére, hogy jogszerűen jegyezte-e be Szlovákia a Tokaj nevet az úgynevezett e-bacchus rendszerbe.

Bizottsági források szerint a további információkra azért is szükség van, mert úgy tűnik, szlovák részről „nem tartották teljesen képben” az uniós végrehajtó testületet.

Az ilyen típusú vizsgálatok az MTI értesülése szerint több hétig tarthatnak.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek