2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A jövő héten is többször lehet zápor, zivatar

A jövő héten is többször lehet zápor, zivatar

 A jövő héten is folytatódik a változékony idő. Sok napsütésre és 34 Celsius-fokos melegre, de heves zivatarra, jégesőre, felhőszakadásra is számítani lehet. A hét végére mérséklődik a nappali felmelegedés, néhol csak 20 fokig emelkedik majd a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében. Hétfő reggel alapvetően derült lesz az ég, napsütés lesz az idő. A déli, kora délutáni óráktól viszont a nyugati és az északi megyékben szórványosan záporokra, zivatarokra lehet számítani. Helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Az Észak-Dunántúlon megerősödik a szél, zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb.
Kedden a változó felhőzet mellett az ország északi, északnyugati harmadán kevesebb, másutt több lesz a napsütés. Helyenként – nagyobb valószínűséggel az északi megyékben – előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 15-21 fok lehet. Nappal 24-33 fokig emelkedik a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb.
Szerdára virradó éjjel átmenetileg több helyen fordulhat elő zápor, zivatar, erős vagy viharos széllökésekkel. Napközben mérséklődik a szél és gomolyfelhős, napos idő valószínű, inkább csak az Északi-középhegységben lehet zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 15 és 22, a maximum-hőmérséklet 25 és 34 fok között alakul, a melegebb délkeleten lesz.
Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett több helyen számítani lehet záporra, zivatarra. Felhőszakadás, jégeső is lehet viharos széllökésekkel, de zivatartól függetlenül is többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb hőmérséklet 22 és 32 fok között alakul, a melegebb délkeleten lesz.
Pénteken és szombaton több órára kisüt a nap, helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. Néhol megerősödik a szél. Pénteken a minimum-hőmérséklet 12 és 17, a maximum-hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Szombaton a leghidegebb órákban 10-15 fok lehet, nappal 22-27 fokig melegszik a levegő.
Vasárnap is napsütéses lesz az idő, de néhol továbbra is lehet zápor, esetleg zivatar, többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Nappal 20-25 fokig melegszik a levegő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek