2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A GE a következő 2 évben 2570 főt bocsát el Magyarországon

A GE a következő 2 évben 2570 főt bocsát el Magyarországon

A GE a következő 2 évben 2570 főt bocsát el MagyarországonA következő két évben 2570 főt bocsát el a GE Hungary a fényforrás üzletágban Magyarországon, de ezt mindaddig javaslatként kezelik, amíg meg nem állapodnak a szakszervezetekkel – jelentette be Phil Marshall, a GE Lighting európai elnök-vezérigazgatója Budapesten szerdán. A létszámleépítés a hagyományos izzó- és a fénycsőgyártást érinti. A Magyarországon 14 ezer főt foglalkoztató GE megtartja a jelenleg 7500 főnek munkát adó fényforrás-gyártást, nem vonul ki – hangsúlyozta Phil Marshall. A fényforrás üzletág hét telephelyéből egyet, a 700 főt foglalkoztató vácit bezárják. Ezen kívül a létszámleépítés leginkább a nagykanizsai gyárat érinti majd, itt 1300 embert küldenek el.

Az elbocsátások a jövő év első negyedévében kezdődnek meg, és a tervek szerint 2011 utolsó negyedévében fejeződnek be. A továbbiakban a GE Hungary a nagyobb hozzáadott értéket jelentő termékeket gyártja Magyarországon.

hil Marshall megjegyezte, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent a fényforrás gyártás hatékonysága. Az közelmúltban elvégzett beruházások eredményeként az idén már növelni tudják a korszerűbb, energiahatékony fényforrások gyártását. A további növekedéshez újabb beruházások lesznek szükségesek – mondta Phil Marsall, de erről még nem született döntés.

Leslaw Kuzaj, a közép-európai vezető képviselő tájékoztatása szerint Nagykanizsán megszüntetik a termelést a GE Energy ipari szűrőket gyártó 128 főt foglalkoztató üzemében, mert az nem volt gazdaságos. A GE Energy Magyarországon öt telephelyen működik és 1900 főt alkalmaz.

Phil Marshall külön kiemelte, hogy a kollektív szerződés a magyar Munka törvénykönyvében előírtaknál kétszer annyi juttatást ír elő az elbocsátások esetére. A munkavállalókkal kötött megállapodást a menedzsment mindig betartotta és be is tartja.

Az átalakítás nem érinti az Ózdon működő csaknem ezer munkavállalót foglalkoztató ipari elektronikai gyárat.

(MTI)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek