2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A Fővárosi Vízművek Zrt. fogja biztosítani 35 indonéz település vízellátását

A Fővárosi Vízművek Zrt. fogja biztosítani 35 indonéz település vízellátását

A mai napon az indonéz Közműügyi Minisztérium a Fővárosi Vízművek Zrt.-t hirdette ki győztesnek, azon a magyar kötött segélyhitelből megvalósuló projekt esetében, aminek köszönhetően 35 indonéz kistelepülés vízellátása lesz biztosított a jövőben. A projekt összértéke 50 millió USD. A Fővárosi Vízművek Zrt. indonéziai szerepvállalásával egyidejűleg a magyar kis- és középvállalkozásoknak is lesz lehetőségük arra, hogy beszállítóként bekapcsolódjanak a nemzetközi projektbe.

Indonéziában a mai napig problémát jelent a kisebb települések vízellátása és a tiszta víz előállítása. Az indonéz kormány 700 település vízellátását tervezi megoldani a következő években, és ebben tud komoly segítséget és megoldást kínálni a Fővárosi Vízművek Zrt.

Indonéz kormányzati és önkormányzati szinten is élénk érdeklődés övezi a Fővárosi Vízművek Zrt. működését és újszerű technológiáit.

Idén májusban Magyarország Jakartai Nagykövetsége és Jakarta Tartományi Önkormányzata nagyszabású közös szakmai rendezvényt szervezett a kormányzói palotában, ahol Haranghy Csaba vezérigazgató személyesen mutatta be a Fővárosi Vízműveket és beszámolt a magyar tapasztalatokról. Az eseményen Jakarta kormányzója, illetve a Közműügyi és Munkaügyi Minisztérium államtitkárai és Indonézia legnagyobb állami és magánkézben lévő vízkezeléssel foglalkozó cégei is jelen voltak.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes júniusi látogatása során, kétoldalú megbeszéléseinek kiemelt témája szintén a kiváló magyar ivóvíz- és szennyvízkezelés komplex rendszere volt.

Jakarta kormányzója sajtónyilatkozataiban még a közelmúltban is a magyar vízkezelési technológiák és a közművállalatok struktúrájának átvételéről beszélt, így reményeink szerint a Fővárosi Vízművek a jövőben egyre több projekten fog tevékenykedni Indonéziában és a térségben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek