2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A BorsodChem is segíti az árvíz utáni helyreállítási munkálatokat

A BorsodChem is segíti az árvíz utáni helyreállítási munkálatokat

Több mint 1 millió forint értékben ajánlott fel élelmiszereket és tárgyi adományokat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számára a BorsodChem. Az adománnyal a dunai árvízi védekezésben és kármentésben, illetve az árhullám levonulását követő helyreállítási feladatokban résztvevők munkáját kívánja segíteni a vállalat.

A kazincbarcikai vegyipari vállalat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve, az árvízi katasztrófahelyzet megoldásában közreműködők munkájához szükséges élelmiszereket – így összesen 96 kilogramm konzervet, 1300 liter ásványvizet és 720 liter energiaitalt –, továbbá tárgyi eszközöket ¬– termoszokat, kávéfőzőt, üzemanyag-kannát és ruhaneműket – adott át június 12-én a mentési és helyreállítási feladatokat irányító szervezet központja számára.

„A június 4-én kihirdetett veszélyhelyzetet követően a BorsodChem és kínai tulajdonosa, a Wanhua Csoport kötelességének érezte, hogy támogassa az árvízi veszély elhárítása érdekében létrejövő nemzeti összefogást. Bízunk benne, hogy felajánlásunkkal, ha kis mértékben is, de segíteni tudtuk a jelentősebb károk megelőzése és a bajba jutott emberek lakókörnyezetének mielőbbi helyreállítása érdekében dolgozók áldozatos munkáját” – mondta el S. Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR és Kommunikációs igazgatója.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek