2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A BKV-buszok teljesen leállnak az esetleges sztrájk alatt
A BKV-buszok teljesen leállnak az esetleges sztrájk alatt

A BKV-buszok teljesen leállnak az esetleges sztrájk alatt

A BKV-buszok teljesen leállnak az esetleges sztrájk alattLeállnak a BKV-buszok, és bizonytalan lesz a villamosok és a trolibuszok közlekedése egy esetleges keddi munkabeszüntetés alatt, amely hétfő éjfélkor kezdődik, de a sztrájk csak üzemkezdettől (4.30) lesz érezhető. A metróközlekedésben nem lesznek fennakadások. Bartha Pál, az elégséges szolgáltatásról tárgyaló bizottság elnöke hétfőn azt mondta az MTI-nek, hogy az éjszakai járatokat nem érinti a munkabeszüntetés. A sztrájk miatt rendkívüli szünetet rendelhetnek el az iskolákban. A Főpolgármesteri Hivatal figyelmeztetett, hogy az autósok a sztrájk alatt sem használhatják a buszsávot, csak arra, hogy a megállókban felvegyenek embereket. A sztrájk idején jelentős dugókra, forgalmi fennakadásokra lehet számítani.

A fővárosi kórházak megtervezték a beosztási rendet, így nem várható fennakadás az ellátásban. A sürgősségi ellátás biztosításához a fővárosi önkormányzat az ÁNTSZ együttműködését kéri. A kórházak ügyeleti rendjében nincs változás a sztrájk miatt.

A sztrájk alatt a Volánbusz járatain a főváros közigazgatási határain belül elfogadják a BKV-bérleteket és jegyeket. Hétfőn a budapesti taxi-társaságok többsége már nem vett fel előrendelést keddre, különösen a reggeli órákra. A taxisok legalább kétszer akkora forgalomra számítanak, mint egy átlagos hétköznapon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a sztrájk miatt torlódások, dugók várhatók, ezért folyamatos forgalomellenőrzésre és forgalomsegítésre készülnek, továbbá a közlekedési szabályok betartására figyelmeztetik az autósokat. A BRFK munkatársai a sztrájk ideje alatt is folyamatosan elemzik és értékelik az aktuális közlekedési helyzetet. Hozzáfűzték: a főváros be-, és kivezető útvonalain, továbbá a forgalmasabb útszakaszokon is folyamatosan ellenőrzik a forgalmat, visszatérően ellenőrzik a forgalmas közterületeket, pályaudvarokat, metróállomásokat.

A BKV vezérigazgatója szerint a cég megtett mindent, hogy elkerülje a sztrájkot és megajánlotta a szakszervezeteknek azt, amit kértek. Kocsis István szerint az ajánlatuk nettó félmillió forinttal többet adott volna a munkavállalóknak. A szakszervezetek szerint viszont az álláspontok egyáltalán nem közeledtek, emiatt a keddre meghirdetett sztrájk egyre elkerülhetetlenebbnek látszik.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek