2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

6 havi pótlékmentes részletfizetés

A magánszemélyek személyijövedelemadó-bevallásukban nyilatkozhatnak arról, hogy a 150.000 forintot meg nem haladó adókötelezettségüket akár 6 hónap alatt pótlékmentesen, egyenlő részletekben kívánják megfizetni.

A kedvezményes részletfizetés igénybevételéről az a magánszemély nyilatkozhat, aki vállalkozói tevékenységet nem folytat és általános forgalmi adó fizetésére sem kötelezett.
A nyilatkozatot a 1253 bevallás C lap „A” rovatának kitöltésével lehet megtenni. A részletekben történő teljesítés lehetősége maximum hat hónap lehet. Ennél rövidebb (két, három, négy vagy öt hónap) idő is választható.

Az első részlet esedékessége: 2013. május 21. A többi részlet esedékessége (attól függően, hány hónapot választott a teljesítésre a magánszemély),
június 20., július 22., augusztus 21., szeptember 20., október 21. A részleteket a választott időtartamnak megfelelő egyenlő részletekben kell megfizetni, törtösszeg esetében a kerekítés szabályainak megfelelően az utolsó hónap befizetésénél kell korrigálni az eltérést.

A befizetés teljesíthető:
– készpénz-átutalási megbízással (postai csekken) Fontos: az adóhatóság az adózó kérése nélkül nem küld csekkeket a befizetéshez;
– bankkártyával, az adóhatóság kijelölt ügyfélszolgálatain;
– átutalással, belföldi fizetési számláról.

A nyilatkozat megtételére előírt határidő jogvesztő: az adóbevallás késedelmesen, 2013. május 21. napját követően történő benyújtása esetén a kedvezmény nem vehető igénybe. Ha az adózó a részletfizetésnek nem, vagy nem megfelelően tesz eleget, a kedvezmény érvényét veszti, és a tartozás egy összegben esedékessé válik.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…