2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • 32 ezer adós van az országban, aki hosszabb ideje nem törleszti hitelét
32 ezer adós van az országban, aki hosszabb ideje nem törleszti hitelét

32 ezer adós van az országban, aki hosszabb ideje nem törleszti hitelét

32 ezer adós van az országban, aki hosszabb ideje nem törleszti hitelétMa Magyarországon 32 ezer olyan adós van, aki 90 napnál hosszabb ideje nem törleszti a hitelét, és 2008. szeptembere, a gazdasági válság kezdete óta, 3 ezer esetben történt végrehajtás „bedőlt” lakáshitelek miatt – közölte a kormányszóvivő szerdán. Szollár Domokos kiemelte: a kormány megoldásokat igyekszik találni a hitelesek megvédésére, ezért fogadtatta el a parlamenttel a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került lakáshitellel rendelkezők védelméről szóló törvényt. A jogszabály szerint a gazdasági válság miatt munkanélkülivé vált vagy fizetési nehézségekkel küzdő, de munkával rendelkezők átmeneti kölcsönért folyamodhatnak hitelintézetüknél.
 
Szollár Domokos hangsúlyozta: a törvénymódosítás értelmében lehetőség nyílik arra, hogy azok is eladhassák lakásaikat az illetékes önkormányzatnak, akik ellen még nem indult végrehajtási eljárás; így azok is otthonaikban maradhatnak, akik a korábbi rendelkezések értelmében elhagyni kényszerülnének azt.

A forint erősödése 1,7 millió devizahitellel rendelkezőnek hozott „enyhülést” – hívta fel a figyelmet. Nem lenne szerencsés, ha a kormány központilag lépne fel a kényszerértékesítéseknél, ennek rossz üzenete lenne – mondta még, hozzátéve: a kabinet eddigi intézkedései ezek megelőzését szolgálják.
 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…