2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

25 szórakozóhelyre került lakat

Összesen 25 szórakozóhelyet záratott be a kiürítési feltételek elégtelensége, illetve a működési engedélyek hiánya miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a január 1-je és május 15-e közötti országos ellenőrző akció nyomán – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az OKF a zenés szórakozóhelyeken 1691 tűzvédelmi ellenőrzést hajtott végre. Ezek nyomán 512 esetben hatósági felhívást adott ki, 275 esetben hatósági kötelezéssel élt, 102 esetben tűzvédelmi bírságot, 115 esetben helyszíni bírságot szabott ki, 73 esetben pedig szabálysértési feljelentést kezdeményezett.

Tapasztalataik szerint jellemző hiányosság volt, hogy a vészkijáratként nyilvántartott ajtókat zárva tartották a rendezvény idején. Emellett több helyen tapasztalták, hogy a kiürítési útvonalon lévő ajtók nem a kiürítés irányába nyíltak, nem voltak tűzoltókészülékek vagy azok időszakos felülvizsgálata hiányzott, nem volt tűzvédelmi szabályzat, illetve tűzriadóterv, a menekülési útvonalon pedig nem volt biztonsági világítás.

Az ellenőrzésekről az OKF azt közölte, hogy a társhatóságokkal az együttműködés összehangolt és egymást segítő volt. A kormányhivatal szakigazgatási szervei közül több ellenőrzésen is részt vett a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, a Munkavédelmi és Munkaügyi Szakszolgálat, valamint a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség.

Forrás: MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek