2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • 1,2 milliárd forintos tartozástól mentesül idén Mosonmagyaróvár

1,2 milliárd forintos tartozástól mentesül idén Mosonmagyaróvár

A tavalyi 1,9 milliárdos rendezés után a város fennmaradt adósságát is átvállalja a kormány – jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter 2014. január 17-én, Mosonmagyaróváron. Németh Lászlóné kiemelte: február végéig minden magyar település megszabadul a maradék adósságától is. Az állam idén összesen 420 milliárd forint önkormányzati tartozást rendez.

 

A jelenlegi kormány a kezdetektől fogva egyik legfőbb feladatának tekintette Magyarország gazdasági helyzetének stabilizálását. A több lépésből álló adósságrendezés során az összes kistelepülés adósságát rendezte 2012-ben. Győr-Moson-Sopron megyében ez 3,3 milliárdos tartozás átvállalását jelentette. A következő ütemben a nagytelepülések tartozásának legalább 40 százalékát vette át az állam. A megye városai ebben a körben összesen 18,5 milliárd forintos adósságtól mentesültek, amiből 1,9 milliárd forintot tett ki Mosonmagyaróvár tartozása.

 

Az adósságrendezés tiszta lapot, biztos alapot teremt a települések számára. A helyi gazdaság fejlesztése a kormányzati szándékoknak megfelelően így valóban motorja lehet Magyarország gazdasági növekedésének.

 

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek