2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • 100 millió euróra becsüli az árvízkárokat Európában a Generali

100 millió euróra becsüli az árvízkárokat Európában a Generali

A biztosító támogatja az árvízkárosultakat – itthon is felkészült a kárigények hatékony kezelésére
Magyarországon a Generali Biztosítóhoz eddig 244 árvízkárról érkezett bejelentés, ezek felmérése már megtörtént, a becsült kárösszeg összesen 120 millió forint, míg egész Európában a társaság – a – viszontbiztosítási megtérülések után, adók nélkül – körülbelül 100 millió euróra becsüli jelenleg a károkat, melyekért helyt kell állnia. A Generali Csoport ország specifikus intézkedéseket hajtott végre, hogy a lehető legjobban tudja segíteni az árvíz miatt nehéz helyzetbe került magán- és vállalati ügyfeleit. Magyarországon a Generali a Biztonságért Alapítvány 5 millió forint támogatást nyújtott az árvízi védekezésre, a biztosító pedig megerősített szakértői gárdával és ügyfélszolgálattal készült fel az árvízkárok gyors rendezésére. A Győrújfaluból kitelepített ügyfelei számára a biztosító már fejenként 50 ezer forint előleget folyósított.

A nemzetközi Generali Csoport Európa-szerte helytáll az árvízkárok által leginkább sújtott területeken: a kárigények még hatékonyabb kezelése érdekében különleges munkacsoportokat állítottak fel, átalakították a folyamataikat és non-stop ügyeletet tartanak annak érdekében, hogy a vészhelyzetben segítséget lehessen nyújtani, illetve, hogy minél hatékonyabban fel lehessen mérni az árvíz által okozott károkat. A Generali Csoportnak – a viszontbiztosítási megtérülések után, adók nélkül – Európában körülbelül 100 millió euróra becsüli jelenleg a károkat, melyekért helyt kell állnia.

Magyarországon a Generali a Biztonságért Alapítvány 5 millió forint támogatást nyújtott az árvízi védekezésre és a károk enyhítésére, melyet a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács öt segélyszervezet közreműködésével juttat el a leginkább rászorulók számára. A Biztosító átcsoportosította kárszakértőit az árvízkárok kapcsán leginkább érintett megyékbe, melyek Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megye. A kitelepítésre kényszerült Győrújfalun a Generali már valamennyi ügyfelének – 89 biztosítottnak – kifizetett 50.000 Ft előleget a károkra, függetlenül attól, hogy jelentettek-e kárt. A Generali csoporthoz tartózó direktbiztosító, a Genertel 5 győrújfalui ügyfele számára térít ugyancsak 50 ezer forint összegű kármegelőzési költséget.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…