2022. 11. 26. szombat

Virág
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF

Lájkoltuk az internet biztonságot

A körömi Szent II. János Pál Katolikus Általános Iskolában a „Biztonságos Internet Napja” alkalmából tartott előadást a Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója.

A 2022 február 10-én megtartott előadáson a szakember az internet tudatos használatára, a közösségi háló veszélyeire hívta fel a figyelmet interaktív módon a résztvevők életkori sajátosságának figyelembevételével, kiemelt hangsúlyt fektetve a fiatalok áldozattá válásának az elkerülésére is.
A rendőrség ajánlásai diákoknak, a biztonságos internet használatához:

– Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!

– Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.

– Ne tegyél közzé és ne ossz meg kihívó, másokat sértő képet!

– Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte szüleidnek, és csak az ő engedélyével, és tudtával tedd azt meg!

– Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve az internethasználatot! Az alkalmazással nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…