2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Lájkoltuk az internet biztonságot

A körömi Szent II. János Pál Katolikus Általános Iskolában a „Biztonságos Internet Napja” alkalmából tartott előadást a Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója.

A 2022 február 10-én megtartott előadáson a szakember az internet tudatos használatára, a közösségi háló veszélyeire hívta fel a figyelmet interaktív módon a résztvevők életkori sajátosságának figyelembevételével, kiemelt hangsúlyt fektetve a fiatalok áldozattá válásának az elkerülésére is.
A rendőrség ajánlásai diákoknak, a biztonságos internet használatához:

– Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött!

– Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.

– Ne tegyél közzé és ne ossz meg kihívó, másokat sértő képet!

– Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte szüleidnek, és csak az ő engedélyével, és tudtával tedd azt meg!

– Fogadd el, hogy szüleid biztonsági szűrőt állíthatnak be a gépeden, ezzel felügyelve az internethasználatot! Az alkalmazással nagyobb biztonságban lehetsz az online világban.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …
Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…

További cikkek