2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Háztartásunk hulladék nélkül?!

Ha valaki eleddig arról szeretett volna meggyőzni engem, hogy egy öt tagú család tíz havonta mindössze egy 120 literes kukányi kommunális szemétmennyiséget gyűjt össze, s a szelektív kuka is csak 3-4 havonta telik meg náluk, bizony kétkedve néztem volna rá.

Így volt ez tegnap estig, amikor is a Rotary Club Gödöllő meghívására olyan előadás hallhattam, amiről a három gyermekes Édesanya meggyőzött, hogy igen, lehet háztartás majdnem hulladék nélkül, egy kis odafigyeléssel.

Tóth Andi vagyok, zéró hulladék életmód tanácsadó, mentor, három gyermekes édesanya, háziasszony. 2016 januárja óta gyakorlatilag hulladékmentesen élünk családommal.”- kezdte bemutatkozását a gödöllői, környezettudatos háztartást vezető előadó, akinek minderről, „Dobd ki a szemetest” címmel könyve is megjelent.

Miről is hallhattak az érdeklődők?

Andi hét évvel ezelőtt kiborította a család szemetesét, és megnézte mi minden az, amit feleslegesen vásárolt meg, melyek azok a termékek amelyeknek környezetszennyező csomagolása, mi az amit nélkülözni tud a család.

Lépésről lépésre kerültek ki a háztartásukból azok a termékek, amelyekből előbb-utóbb szemét lesz. Komposztálnak, szelektíven gyűjtik a szemetet, és nem vásárolnak feleslegesen. Nincs papír zsebkendő, papírszalvéta, papír törlő, nejlon zsák. Csomagolásmentes boltban vásárol, – szerencsére van Gödöllőn kettő is belőle – s piacra jár, saját varrott zsákba, zacskóba, üvegbe csomagol, s csak olyan termékeket használ a család, amely nem tartalmaz környezetszennyező anyagot, s kisebb az ökológiai lábnyoma. S ez csupán a jéghegy csúcsa…

Saját tapasztalatai során kialakult gyakorlati tippekkel, az életmódváltáshoz szükséges módszertannal segíti a családokat, háztartásokat az új életmód elindításában és egy új gondolkodásrendszer elsajátításában.

Ha azt gondolná bárki, hogy „egy fecske nem csinál nyarat”, s mi csak egy vagyunk a föld több mint 8 milliárd „szemetet termelő” lakója közül, akkor bizony tévedünk, s erről még többet megtudhatunk a hulladeknelkul.hu oldalon lévő tényekből, adatokból.

 

-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

„Ferdítő” fémkereskedő
Több mint hatezer kilogramm fémhulladékot tartott az udvarán az a férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei …
Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …