2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

„Házi trafik”

Tömérdek zárjegy nélküli cigarettát, elektromos cigarettát és finomra vágott fogyasztási dohányt találtak egy családi házban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei Békés vármegyében.

 Az egyenruhások előzetes kockázatelemzést követően érkeztek egy dél-alföldi családi házba. A pénzügyőrök felszólították a lakóház tulajdonosát, hogy amennyiben az ingatlanon igazolatlan eredetű jövedéki termék van, azt önként adja át. A határozott hatósági fellépésnek köszönhetően, a nő egy tárolóhoz kísérte az egyenruhásokat. A melléképületből összesen 1.312 doboz zárjegy nélküli cigaretta, 168 különféle ízesítésű, (eper, banán, mangó, áfonya) Poco márkájú e-cigaretta, és több mint húsz kilogramm finomra vágott fogyasztási dohány került elő. Az asszony elismerte, hogy mindegyik termék az övé, de ezzel kapcsolatban többet nem volt hajlandó elárulni.

A pénzügyőrök a több mint tizenegymillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Az elkövető akár tízmillió forint bírságra is számíthat.

Figyelem! Dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta (pl. Elf Bar, Poco Bar, Nutristick) hazánkban illegális, értékesítése szigorúan TILOS! 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek