2024. 02. 24. szombat

Szökőnap
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Hagyomány és tisztelet: Tündik Csaba Díj

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője díjat alapított, az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású kolléga, Tündik Csaba r. alezredes emlékének őrzésére.

A díj névadója, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egykori bűnügyi osztályvezetője 2019. április 10-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A díjat második alkalommal 2022. augusztus 1-jén dr. Mecser Tamás r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese adta át dr. Ongai Péter r. alezredes úrnak a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetőjének.
ongai

Az elismerés átadását megtisztelte jelenlétével az elhunyt özvegye, Tündikné Vörös Mónika és lánya Tündik Edina is. /fotónkon/

A díj évente egyszer – a névadó születésnapjához igazodva – kerül átadásra a huzamosabb ideig kimagasló színvonalon és eredményességgel teljesítő, a bűnüldözés területén az általános és speciális szakmai ismereteket kreatív módon is hasznosító kolléga részére. Az elismerés odaítéléséről egy három főből álló bírálóbizottság döntött.

 

Infobox:

A névadó, Tündik Csaba r. alezredes fellépésére, cselekedeteire minden esetben a határozottság és a céltudatosság volt jellemző. Második családja volt a rendőrség. Megkövetelte a pontosságot, a következetességet, ugyanakkor egyensúlyra törekedve figyelemmel kísérte az egyéni sorsokat, problémákat is. Munkatársai bármikor bizalommal, feltétel nélkül fordulhattak hozzá mind szakmai, mind magánéleti kérdésekben. Mindenkor határtalan türelemmel és önzetlenül tudott másokat segíteni, tanáccsal, iránymutatással szolgálni a nehezen megoldható kérdésekben is. Fiatalabb kollégáit tanította, de ő maga is tanult tőlük. Közösségi ember volt, a rendőri munkát hivatásának tekintette.

 

Környezete, a városlakók ismerték és elismerték tevékenységét. Szívén viselte a bűnügyi munkát, a vezetői beosztással járó mindennapi kihívásokat, ugyanakkor sokszor panasz nélkül magába zárta a problémákat.

 

Munkája során számos eredeti és újító ötlete volt, melyet a gyakorlatban is eredményesen alkalmazott. A beosztotti és a parancsnoki állomány szakmai hozzáértését, valamint vezetői képességét egyaránt elismerte. Bűnügyi szakterületen tanúsított munkamorálja, elhivatottsága, vezetői kvalitásai, szakmai hozzáértése, szorgalma példát mutat, értéket őriz és képvisel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…
Veszélyesek
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonegy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében. A rendőrök…

További cikkek