2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Gondoskodó Miskolc – Már kétezernél is több miskolci jelentkezett LED-cserére

Gondoskodó Miskolc – Már kétezernél is több miskolci jelentkezett LED-cserére

Már eddig is több mint 2000 miskolci család regisztrált a Gondoskodó Miskolc szociális és támogató csomag részeként elérhető ingyenes LED-csereprogramra, amelyben a hagyományos, nagyobb energiaigényű villanykörtéket lehet modern, takarékos fényforrásokra cserélni.

 

Az eddig sosem látott mértékű infláció, az árak drasztikus emelkedése, a rezsicsökkentés részleges kivezetése és az amiatt bekövetkezett rezsiár-robbanás miatt családok sokasága kerülhet nehéz helyzetbe Miskolcon is, és bár a az elszabadult energiaárakkal és a kiszámíthatatlan gazdasági környezettel az önkormányzatnak is meg kell küzdenie, a városvezetés elkötelezett amellett, hogy akár erőn felül teljesítve, de segítse a miskolciakat.

 

Ezért indult el – a CYEB jóvoltából – Miskolcon is a LED-csereprogram, amely korszerűbb izzókat, alacsonyabb villanyszámlát, éves szinten pedig akár 50 ezer forintos megtakarítást is jelenthet a miskolci családoknak.

 

Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere a CYEB szentendrei raktárába is ellátogatott, hogy felmérje, mennyi izzó áll rendelkezésre, és hogy egyeztessen a céggel a miskolci programról, megbizonyosodva arról is, hogy minden miskolci családnak jut majd LED-izzó, amennyiben regisztrál és csatlakozik a kezdeményezéshez.

 

Miskolcon ezt eddig több mint kétezren már meg is tették, ami azt jelenti, hogy a mai napig csaknem 25 000 korszerű fényforrásra jelentettek be igényt Miskolcról.

 

Aki még nem regsiztrált, továbbra is megteheti a www.miskolc.hu/ledcsere, illetve a www.ledcsere.hu internetes oldalakon a „jelentkezés”gombra kattintva. A regisztráció mindössze néhány percet vesz igénybe, azonban akár 50 000 forintos megtakarítást is jelenthet az éves villanyszámlában.

 

A programba bárki jelentkezhet, akinek van érvényes szerződése valamelyik áramszolgáltatóval, és rendelkezik miskolci lakcímkártyával. A rendszer néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően automatikusan kiszámolja, hogy az adott háztartás az éves áramfogyasztás, valamint a lakásban található izzók száma és használati ideje hány ingyenes LED-re jogosult.

 

Miskolc MJV Önkormányzata azoknak is szeretne segíteni a LED-cserében, akik nem tudnak online regisztrálni, őket regisztrációs pontokon várják az önkormányzat munkatársai több városrészben. A regisztrációs pontok listája megtalálható a www.miskolc.hu honlapon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…