2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF

Futva készül a kétszeres apaságra Nagy Dani

A sportoló Illés Fannival, Győrfi Pállal és Túróczi Rékával állt rajthoz az Európa-napi futóversenyen

 Bár második gyermekük napokon belül megérkezik, a nagy esemény előtt még azért beiktatott egy kis kikapcsolódást Nagy Dani és családja. A sportoló az Európa-napi 18 kilométeres akadálymentes belvárosi futóversenyen állt rajthoz Illés Fanni, Győrfi Pál és Túróczi Réka (Irunmom) társaságában, miközben kisfia és várandós felesége a gyermekprogramokat élvezte. Ennek kapcsán Dani azt is elárulta, hogy milyen akciótervvel készülnek, ha beindul a szülés és hogyan várják az új kicsit.

 

Nem okozott nagy nehézséget Nagy Daninak teljesíteni a május 8-án a Szabadság téren rendezett Európa-napi futóverseny 18 kilométeres távját, amelyet Magyarország 18 évvel ezelőtti európai uniós csatlakozása alkalmából hirdettek meg, az Európa-napi fesztivál keretében. A sportoló génjeiben ugyanis benne van a futás szeretete: mindkét szülője atléta, akik egyébként a pályán találkoztak először.

 

„Tizenkét éves voltam az első futóedzésemen és ezt követően pár évig versenyszerűen atletizáltam: 800 méteres futásban szereztem országos bajnokságon dobogós helyezést is. A sportok királynője minden teljesítményem alapja és a mai napig a kiegészítő edzésem a futás: az esetek többségében a Városligetben, a Duna-parton és a Margit-szigeten fordulok meg. A futás egy természetes mozgásforma, miközben ki tudok kapcsolódni, rendezem a gondolataimat, levezetem a feszültséget, és nem utolsó sorban fejlesztem a monotóniatűrésemet is. Félmaratont már többször teljesítettem, a maraton azonban még várat magára, mert szerintem eddig fejben még nem voltam rá elég érett” – árulta el Nagy Dani, akit 2,5 éves kisfia, Olivér és mindenórás felesége, a szintén sportoló Rami is elkísért a rendezvényre. Miközben apa a futóversenyen vett részt, családja a Kaláka és Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertjét élvezte, az AdniJóga gyermekjógát is kipróbálták, valamint az Ákom-bákom bábcsoport előadását is megtekintették.

 

„Nagyon készülünk már a kicsi érkezésére, Olivérnek sok ezzel kapcsolatos könyvet olvasunk, gyakran puszilgatja Rami hasát és rendszeresen beszélünk is a picihez. Van egy akciótervünk: ha beindul a szülés, én Ramival a kórházban leszek végig, benn is alszom, Olivér pedig a nagyszüleivel marad és majd bejön minket meglátogatni. A hazatérés utáni időszakot pedig majd négyesben töltjük” – árulta el a vlogger, aki az Európai Unió 2022-es tematikus éve, az ifjúság európai éve kapcsán kiemelte, hogy mindig is vágyott rá, hogy fiatalon lehessen apuka és szerencsére ez a vágya hamarosan már kétszeresen is beteljesül.

 

Az eseménydús napot azonban nemcsak családi programok, hanem könnyűzenei koncertek is színesítették: fellépett a Mrs Columbo, a The Biebers és az esemény zárásaként a Kiscsillag zenekar is. A fesztivál témái között idén különös hangsúlyt kapott az Ukrajna és az ukrajnai menekültek iránti szolidaritás: több, menekülteket segítő szervezet is bemutatta a helyszínen a munkáját, emellett ukrán művészek rövid zenés előadással várták az érdeklődőket.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem megfelelő orvostechnikai eszközök behozatalát hiúsította meg, ezzel védve a hazai piacot az állampolgárok életé…
Veszélyesek
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonegy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében. A rendőrök…

További cikkek