2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Futva készül a kétszeres apaságra Nagy Dani

A sportoló Illés Fannival, Győrfi Pállal és Túróczi Rékával állt rajthoz az Európa-napi futóversenyen

 Bár második gyermekük napokon belül megérkezik, a nagy esemény előtt még azért beiktatott egy kis kikapcsolódást Nagy Dani és családja. A sportoló az Európa-napi 18 kilométeres akadálymentes belvárosi futóversenyen állt rajthoz Illés Fanni, Győrfi Pál és Túróczi Réka (Irunmom) társaságában, miközben kisfia és várandós felesége a gyermekprogramokat élvezte. Ennek kapcsán Dani azt is elárulta, hogy milyen akciótervvel készülnek, ha beindul a szülés és hogyan várják az új kicsit.

 

Nem okozott nagy nehézséget Nagy Daninak teljesíteni a május 8-án a Szabadság téren rendezett Európa-napi futóverseny 18 kilométeres távját, amelyet Magyarország 18 évvel ezelőtti európai uniós csatlakozása alkalmából hirdettek meg, az Európa-napi fesztivál keretében. A sportoló génjeiben ugyanis benne van a futás szeretete: mindkét szülője atléta, akik egyébként a pályán találkoztak először.

 

„Tizenkét éves voltam az első futóedzésemen és ezt követően pár évig versenyszerűen atletizáltam: 800 méteres futásban szereztem országos bajnokságon dobogós helyezést is. A sportok királynője minden teljesítményem alapja és a mai napig a kiegészítő edzésem a futás: az esetek többségében a Városligetben, a Duna-parton és a Margit-szigeten fordulok meg. A futás egy természetes mozgásforma, miközben ki tudok kapcsolódni, rendezem a gondolataimat, levezetem a feszültséget, és nem utolsó sorban fejlesztem a monotóniatűrésemet is. Félmaratont már többször teljesítettem, a maraton azonban még várat magára, mert szerintem eddig fejben még nem voltam rá elég érett” – árulta el Nagy Dani, akit 2,5 éves kisfia, Olivér és mindenórás felesége, a szintén sportoló Rami is elkísért a rendezvényre. Miközben apa a futóversenyen vett részt, családja a Kaláka és Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertjét élvezte, az AdniJóga gyermekjógát is kipróbálták, valamint az Ákom-bákom bábcsoport előadását is megtekintették.

 

„Nagyon készülünk már a kicsi érkezésére, Olivérnek sok ezzel kapcsolatos könyvet olvasunk, gyakran puszilgatja Rami hasát és rendszeresen beszélünk is a picihez. Van egy akciótervünk: ha beindul a szülés, én Ramival a kórházban leszek végig, benn is alszom, Olivér pedig a nagyszüleivel marad és majd bejön minket meglátogatni. A hazatérés utáni időszakot pedig majd négyesben töltjük” – árulta el a vlogger, aki az Európai Unió 2022-es tematikus éve, az ifjúság európai éve kapcsán kiemelte, hogy mindig is vágyott rá, hogy fiatalon lehessen apuka és szerencsére ez a vágya hamarosan már kétszeresen is beteljesül.

 

Az eseménydús napot azonban nemcsak családi programok, hanem könnyűzenei koncertek is színesítették: fellépett a Mrs Columbo, a The Biebers és az esemény zárásaként a Kiscsillag zenekar is. A fesztivál témái között idén különös hangsúlyt kapott az Ukrajna és az ukrajnai menekültek iránti szolidaritás: több, menekülteket segítő szervezet is bemutatta a helyszínen a munkáját, emellett ukrán művészek rövid zenés előadással várták az érdeklődőket.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…