2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Felújítják az Avasi kilátót

Veres Pál polgármester:Facebook bejegyzése:
Öröm számomra, hogy az idén hatvanéves Avasi kilátót méltóképpen ünnepelhetjük. A napokban kaptuk meg a közbeszerzési hatóság jóváhagyását, így megköthetjük a szerződést a kivitelezővel, és hamarosan elkezdődhet az ikonikus épület felújítása.
Nemcsak a Hofer Miklós által tervezett kilátó újul meg, de annak környezete, az Avas tető is, emellett pedig számos új funkcióval is bővül a terület.
Ezen fejlesztésekkel Miskolc egyik évtizedes adósságát törlesztjük, hiszen régóta csak ígéret szintjén létezett a történelmi városrész megújítása.
Az elmúlt években azért már voltak látványos fejlesztések, például a csapadékvíz-elvezetés kiépítése, vagy éppen a tavaly nyáron átadott Horváth-tető. Ez utóbbit a miskolciak a szívükbe zárták, népszerű, közkedvelt helye lett a családoknak.
A kilátó és környezetének megújulásával újra visszatérhet az élet az Avasra, élettel telhetnek meg a történelmi kis utcák, és érdemes lesz újra fellátogatni a város dombjára.
Március 1-jén aláírom az Avasi kilátó kivitelezési szerződését. A felújítás mérföldkő nemcsak a „tévétorony”, hanem a város életében is, hiszen aligha van Miskolcnak olyan polgára, aki valamilyen módon ne kötődne az ikonikus épülethez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…