2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Felújítják az Avasi kilátót

Veres Pál polgármester:Facebook bejegyzése:
Öröm számomra, hogy az idén hatvanéves Avasi kilátót méltóképpen ünnepelhetjük. A napokban kaptuk meg a közbeszerzési hatóság jóváhagyását, így megköthetjük a szerződést a kivitelezővel, és hamarosan elkezdődhet az ikonikus épület felújítása.
Nemcsak a Hofer Miklós által tervezett kilátó újul meg, de annak környezete, az Avas tető is, emellett pedig számos új funkcióval is bővül a terület.
Ezen fejlesztésekkel Miskolc egyik évtizedes adósságát törlesztjük, hiszen régóta csak ígéret szintjén létezett a történelmi városrész megújítása.
Az elmúlt években azért már voltak látványos fejlesztések, például a csapadékvíz-elvezetés kiépítése, vagy éppen a tavaly nyáron átadott Horváth-tető. Ez utóbbit a miskolciak a szívükbe zárták, népszerű, közkedvelt helye lett a családoknak.
A kilátó és környezetének megújulásával újra visszatérhet az élet az Avasra, élettel telhetnek meg a történelmi kis utcák, és érdemes lesz újra fellátogatni a város dombjára.
Március 1-jén aláírom az Avasi kilátó kivitelezési szerződését. A felújítás mérföldkő nemcsak a „tévétorony”, hanem a város életében is, hiszen aligha van Miskolcnak olyan polgára, aki valamilyen módon ne kötődne az ikonikus épülethez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek