2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Ezerszer is jobb választás a környezettudatos és költséghatékony irodai nyomtató!

Ezerszer is jobb választás a környezettudatos és költséghatékony irodai nyomtató!

Ma már egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fenntarthatóságra. Az elmúlt években mindenki a saját bőrén és a pénztárcáján érezhette az energiaválság negatív hatásait. Elszálló rezsiköltségek otthon és az irodában, vállalkozásoknál. Ez ellen rövid és hosszú távon úgy lehet védekezni a leghatékonyabban, ha környezettudatos és költséghatékony eszközöket vásárolunk.

Miben tud segíteni egy modern nyomtató?

A nyomtatóvásárlás ideje mindig kérdéses, hogy pontosan mikor érkezik el. Az esetek többségében (sajnos) az irodák megvárják, amíg az utolsó nyomtatott oldalt is kicsikarják az aktuális eszközből. Váltás csak akkor történik, ha már menthetetlen a nyomtató, a javítás sem segít rajta. Az új beszerzésében, a jelenlegi lecserélésében a TechOffice oldalán található nyomtatóválasztó nagy segítséget tud jelenteni.

Napjainkban azonban nem érdemes megvárni, amíg teljesen tönkremegy a több éve használt, régi típusú nyomtató. Ennek több oka is van: az első természetesen az, hogy a javítási költségek, minél idősebb egy eszköz, annál komolyabb mértéket öltenek. A második érv az, hogy egy új és modern gép fenntartása, működtetése sokkal inkább pénztárcabarát, amit már az első hónapban érezni fogunk.

A harmadik érvvel azonban kevesen számolnak, ez pedig az, hogy egy innovatív, mai nyomtató sokkal jobban megfelel a környezettudatos, fenntarthatósági elvárásoknak. Ha ilyen eszközt választunk, sőt, kifejezetten olyat keresünk, ami az energiatakarékosságban kiemelkedően teljesít, azzal a nyomtatási költségek mellett még a rezsiszámlán is faraghatunk egy nagy falatot. Kevesen számolnak vele, de a nyomtató is egy igazán komoly fogyasztónak számít az irodában, pláne napjainkban, amikor minden kilowatt fontos.

A számok is a környezettudatos irodai nyomtatók mellett vannak

Több kutatás, szimuláció is bizonyítja, hogy ahol a régebbi nyomtatókat új, például EPSON üzleti készülékekre váltották le, ott 5 év alatt 7510 kWh energiát is meg tudtak takarítani (15 eszközről beszélünk), ami költségekben 1.877.464 forint spórolást jelent. A cserével ráadásul rengeteg időt is lehet nyerni, mivel a modern gépek sokkal gyorsabban és pontosabban dolgoznak. Akár 53,6%-os hatékonyságnövekedés is elérhető. A vállalat szén-dioxid kibocsátása pedig 79,6%-kal is csökkenhet.

A váltás elkerülhetetlen

A különböző szabályozások, állami és uniós ösztönzők is azt mutatják, hogy a fenntartó technológiáké a jövő. Ráadásul a többségének a beszerzéséről, beüzemeléséről nekünk kell gondoskodni. Az ördög a részletekben rejlik, ezért is kell egy iroda esetében megvizsgálni, hogy melyek azok az eszközök, amelyek nem működnek hatékonyan (vagy van hatékonyabb alternatíva), és minél hamarabb lecserélni őket egy megfelelőre. A keresést érdemes a nyomtatónál kezdeni, mivel ott garantáltan van hova fejlődni a cégek többségének./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…