2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • Kovács László a nemzetközi vámnapon búcsúzott a vámügyektől a Nemzetközi Vámszövetség ünnepi ülésén
Kovács László a nemzetközi vámnapon búcsúzott a vámügyektől a Nemzetközi Vámszövetség ünnepi ülésén

Kovács László a nemzetközi vámnapon búcsúzott a vámügyektől a Nemzetközi Vámszövetség ünnepi ülésén

Kovács László a nemzetközi vámnapon búcsúzott a vámügyektől a Nemzetközi Vámszövetség ünnepi ülésénKovács László, adó- és vámügyekért felelős európai biztos 2010. január 26-án, a brüsszeli székhelyű Nemzetközi Vámszövetség (WCO) ünnepi ülésén mondott nyitóbeszédet. Felszólalásában az elmúlt öt év európai és nemzetközi horderejű vámügyi vívmányait vette számba. Mérlegében kitért arra, hogy az Európai Unió a mandátuma alatt vált a WCO teljes jogú tagjává, ezzel jelentős anyagi és intellektuális támogatást biztosítva a világszervezetnek.

A nemzetközi vámszakma képviselőitől búcsúzó biztos a vívmányok közül kiemelte a teljes szabályozást magában foglaló vámkódex korszerűsítését és az elektronikus vámkezelés bevezetését. Ezek az intézkedések a vámkezelést nem csak egyszerűbbé és biztonságosabbá, hanem évente összesen 2,5 milliárd euróval olcsóbbá is teszik. Ezáltal a modernizáció úgy a kereskedők, mint az állampolgárok jól felfogott érdekét is szolgálja, ezáltal segítve az egységes piac kiteljesedését.

A vámpolitika fontosságát hangsúlyozva elmondta, hogy a nemzetközi kereskedelem rohamosan bővül, de egyre nő a veszélyek köre, köztük az emberek egészségére és személyes biztonságára is fenyegetést jelentő termékhamisítás, illetve a csempészet, beleértve akár terrorista eszközök illegális bevitelét is. Hangoztatta, hogy a korszerűsített vámeljárás nagyobb biztonságot is garantál. A vámeljárások biztonságosabbá tételéhez és a termékhamisítás elleni küzdelemhez kapcsolódóan Kovács László kiemelte a nemzetközi vám-együttműködési megállapodások, különösen a Kínával kötött egyezmény jelentőségét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek