2024. 09. 28. szombat

Vencel
1 EUR 397 HUF
1 GBP 476 HUF
Kezdőlap » Izland hivatalosan beadta csatlakozási kérelmét a Európai Unióhoz
Izland hivatalosan beadta csatlakozási kérelmét a Európai Unióhoz

Izland hivatalosan beadta csatlakozási kérelmét a Európai Unióhoz

Izland hivatalosan beadta csatlakozási kérelmét a Európai UnióhozÜnnepélyes keretek között csütörtökön benyújtotta csatlakozási kérelmét Izland az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Svédországnál. A stockholmi ceremónián Össur Skarphedinsson izlandi külügyminiszter adta át az uniós csatlakozási kérelmet tartalmazó dokumentumot Carl Bildt svéd külügyminiszternek. Bildt már szerdán üdvözölte a nyugat-európai szigetország jelentkezését blogjában. A  carlbildt.wordpress.com oldalon megjelent bejegyzésben a miniszter történelminek nevezte Izland lépését, és jelezte, hogy még idén újabb tagfelvételi kérelmekre lehet számítani.
 
Ezzel összefüggésben Carl Bildt megjegyezte, hogy Izland az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben és a Schengeni Megállapodásban részes államként „jóval előrébb tart, mint más országok, amelyek e területeken nem vesznek részt az európai együttműködésben”.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A tökéletes piros rúzs nyomában
A rúzsok világában a piros az örök klasszikus. Ugyanúgy tud ünnepélyes és különleges lenni, megbújhat a mindennapok tökéletes kiegészítőjeként a táská…