2024. 10. 23. szerda

Gyöngyi
1 EUR 400 HUF
1 GBP 480 HUF
Kezdőlap » Hírek » Eu hírek » Fontosabb az étel ára, mint származási helye

Fontosabb az étel ára, mint származási helye

Az Eurobarometer felmérése szerint az európai polgárok 90 százaléka bevásárláskor fontosabbnak tartja az ételek árát és minőségét, mint azt, hogy honnan származik a termék.

Az Eurobarometer most közölt közvélemény-kutatása azt mutatja, hogy vásárlásnál a döntést elsősorban az ár és minőség befolyásolja. A megkérdezettek 71 százaléka mondta azt, hogy befolyásolja döntését az étel származási helye is, valamint 47 százalék tartja fontosnak a termék márkáját.

A felmérés, amely során 26 500 15 évnél idősebb európai polgárt kérdeztek meg, azt is megmutatta, hogy az árnál fontosabb a minőség, a megkérdezettek 91 százaléka először a minőséget nézi meg és utána a termék árát. A polgárok 24 százaléka bevallása szerint felismeri az EU-ökocímkét a termékeken, azonban ez az arány kevesebb mint két éve volt, a kezdeményezés bejelentésekor. Továbbá a megkérdezettek egyöntetűen úgy gondolják, hogy a mezőgazdaság hasznos a környezet számára.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ilyen egy jó szakmunkás
A szakmunkás egy adott szakma képviselője, aki képesítéssel és képzettséggel rendelkezik az adott területen. Gyakran fizikai munkát végez, amely során…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp