2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Fontosabb az étel ára, mint származási helye

Az Eurobarometer felmérése szerint az európai polgárok 90 százaléka bevásárláskor fontosabbnak tartja az ételek árát és minőségét, mint azt, hogy honnan származik a termék.

Az Eurobarometer most közölt közvélemény-kutatása azt mutatja, hogy vásárlásnál a döntést elsősorban az ár és minőség befolyásolja. A megkérdezettek 71 százaléka mondta azt, hogy befolyásolja döntését az étel származási helye is, valamint 47 százalék tartja fontosnak a termék márkáját.

A felmérés, amely során 26 500 15 évnél idősebb európai polgárt kérdeztek meg, azt is megmutatta, hogy az árnál fontosabb a minőség, a megkérdezettek 91 százaléka először a minőséget nézi meg és utána a termék árát. A polgárok 24 százaléka bevallása szerint felismeri az EU-ökocímkét a termékeken, azonban ez az arány kevesebb mint két éve volt, a kezdeményezés bejelentésekor. Továbbá a megkérdezettek egyöntetűen úgy gondolják, hogy a mezőgazdaság hasznos a környezet számára.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…