2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Eu hírek
  • »
  • EP-választás – Pelczné Gáll Ildikó: Brüsszelben is meg kell védeni a termelői piacokat

EP-választás – Pelczné Gáll Ildikó: Brüsszelben is meg kell védeni a termelői piacokat

Király Nóra, a XI. kerületi önkormányzat fideszes képviselője, EP-képviselőjelölt (b) és Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője (j) a gazdagréti termelői piacon, ahol Pelczné Gáll Ildikó bemutatta a Fidesz-KDNP pártszövetség listájának több női jelöltjét 2014. április 26-án. Király Nóra, a XI. kerületi önkormányzat fideszes képviselője, EP-képviselőjelölt (b) és Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője (j) a gazdagréti termelői piacon, ahol Pelczné Gáll Ildikó bemutatta a Fidesz-KDNP pártszövetség listájának több női jelöltjét 2014. április 26-án. – © MTI Fotó: Kallos Bea

Nemcsak Magyarországon, hanem az Európai Unióban is meg kell védeni a magyar családoknak fontos termelői piacokat – mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője szombaton a gazdagréti piacon, ahol bemutatta a pártszövetség listájának több női jelöltjét.

 Pelczné Gáll Ildikó sajtótájékoztatóján szimbolikus helynek nevezte a XI. kerületi piacot, és azt hangoztatta, hogy a termelői piacok megerősítésének legnagyobb nyertesei azok a családok, amelyek asztalára egészséges helyi magyar termékek kerülhetnek, valamint a termelők, akiknek ez megélhetést jelent.

A fideszes politikus példaértékűnek nevezte azt, amit a kormány az elmúlt négy évben a hasonló termelői piacok védelmében és a magyar termelők megerősítéséért tett. Utalt arra, hogy a korábbi időszakban megszüntetett termelői piacok közül mintegy félszázat állítottak vissza, és az elmúlt kormányzati ciklusban nőtt a piacok és a kistermelők száma.

Ez idő alatt megduplázódott azon kistermelők száma, akik közvetlenül kapcsolódnak be az “egyszerűsített értékesítési folyamatba” – tette hozzá.

Pelczné Gáll Ildikó szerint fontos hogy európai uniós szinten továbbra is képviselni tudják a nemzeti értékek és érdekek védelmét, és ki tudjanak állni a magyar termelők, illetve termelői piacok mellett.

A magyar érdekek védelme ezen a területen “kiállás kérdése” volt eddig is – mondta, hangsúlyozva, ennek az eredményeként a mezőgazdasági termelők 500 milliárd forinttal több forrást kapnak a következő hétéves uniós költségvetési időszakban, és így hatékonyabban tudnak majd gazdálkodni, fejleszteni.

Közölte azt is, hogy újabb uniós forráslehetőség nyílik meg 2016-tól 2020-ig, amikor 200 millió euró közvetlen forrást kaphatnak olyan kiemelt termékek támogatására, mint a csemegekukorica, melynek Magyarország a legnagyobb termesztője Európában.

A Fidesz-KDNP EP-listavezetője bemutatott öt női képviselőjelöltet: Gál Kingát, aki vele együtt ugyancsak EP-képviselőként dolgozott Brüsszelben, Bocskor Andreát a határon túli magyarok képviselőjeként, Tóth Edinát, az Európai Néppárt tanácsadóját, Szemerkényi Réka miniszterelnöki főtanácsadót, valamint Király Nórát, a XI. kerületi önkormányzat fideszes képviselőjét.

A sajtótájékoztató után a jelöltek vásároltak a gazdagréti piacon, Pelczné Gáll Ildikó több jelölttársával együtt akácmézet vett egy termelőtől. A Fidesz-KDNP listavezetője vásárlás közben arról beszélt: egyelőre sikerült elkerülni, hogy “Brüsszel nekirohanjon és kiirtsa” a magyar méhészeknek fontos akácerdőket.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek