2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » Eu hírek » Éghajlatváltozás: A koppenhágai klímakonferencia előtt az EU és az MTV nemzetközi művészek segítségével próbálja a fiatalokat mozgósítani
Éghajlatváltozás: A koppenhágai klímakonferencia előtt az EU és az MTV nemzetközi művészek segítségével próbálja a fiatalokat mozgósítani

Éghajlatváltozás: A koppenhágai klímakonferencia előtt az EU és az MTV nemzetközi művészek segítségével próbálja a fiatalokat mozgósítani

Éghajlatváltozás: A koppenhágai klímakonferencia előtt az EU és az MTV nemzetközi művészek segítségével próbálja a fiatalokat mozgósítaniAz Európai Bizottság és az MTV Networks International a mai napon útjára indította a „Play to Stop – Europe for Climate” elnevezésű, hat hónapig tartó kampányt, amelynek célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az éghajlatváltozás veszélyeire és egyúttal mozgósítsa őket a decemberben Koppenhágában tartandó éghajlatváltozási konferencia előtt. A 11 uniós tagországot célzó „Play to Stop” kezdeményezés keretében TV-reklámok készülnek, Stockholmban Moby-koncertre, Budapesten és Koppenhágában pedig más művészek fellépésével további koncertekre kerül sor, valamint internetes közvetítések, játékok és műsorok foglalkoznak majd az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel. A Kiotói Jegyzőkönyv utáni időszakra vonatkozó intézkedések meghatározásáról szóló koppenhágai konferencia december 7-én kezdődik.

Stavros Dimas, az EU környezetvédelmi biztosa így nyilatkozott: „Az éghajlatváltozásból származó terhek oroszlánrészét a mai fiatalok fogják viselni. A koppenhágai konferencia talán az utolsó lehetőség arra, hogy fellépjünk az éghajlatváltozás problémájának kezelése érdekében, még mielőtt teljesen elveszítjük az uralmat a folyamatok felett. A világon mindenki azt várja, hogy megállapodás szülessen, és nekünk támogatnunk kell ezt a törekvést. A mostanihoz hasonló események óriási jelentőségűek, hiszen a fiatalok hatalmas nyomást gyakorló csoportot jelentenek. Az éghajlatváltozás őket fogja a legérzékenyebben érinteni, ezért az a legfontosabb, hogy ők hallassák a hangjukat.”

„Az éghajlatváltozás egyetlen országot sem fog kímélni, és a legsúlyosabb terheket a jövő nemzedékeinek kell majd viselniük. Ezért ilyen fontos az MTV számára, hogy tudatosítsa a fiatalokban a probléma komolyságát, és fellépjen az éghajlatváltozást tovább súlyosbító magatartásformák ellen” – mondta Antonio Campo Dall’Orto, az MTV Network International zenei ügyvezető alelnöke. „Ez egy olyan harc, amelyet lépésről lépésre, napról napra kell megvívnunk. A fenntarthatóbb és környezetkímélőbb jövőért zajló küzdelem legalább annyira szól a demokráciáról, mint a környezetről, ezért büszkék vagyunk arra, hogy „Play to stop – Europe for Climate” kampány keretében támogathatjuk az EU-t a környezet érdekében tett erőfeszítéseiben.

Világhírű művészek is csatlakoztak a küzdelemhez

A „Play to Stop – Europe for Climate” kampány keretében július és december között 11 uniós tagország fiataljait fogják a rra ösztönözni, hogy vegyenek részt az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. A kampányhoz Bulgária, a Cseh Köztársaság, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Lengyelország, Németország, Magyarország, Olaszország, Románia és Svédország csatlakozott. Stockholmban, Budapesten és Koppenhágában világhírű művészek adnak koncertet és ezeket az MTV is közvetíteni fogja. Az első koncert, amelyen Moby lép fel, augusztus 20-án, Stockholmban lesz. A zenecsatorna a kampány teljes ideje alatt jelentős műsoridőt szentel az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek, így több e témával foglalkozó program kerül adásba.

Minden koncert egy, az éghajlatváltozással foglalkozó, nagyobb horderejű eseményhez kapcsolódik: Stockholmban a Víz Nemzetközi Hetéhez , Budapesten a Mobilitási Héthez, Koppenhágában pedig a klímakonferenciához. A rendezvényeken az egyes országokat „nagyköveti” minőségben egy-egy híresség fogja képviselni – többek között Magdalena Maleeva, bolgár teniszező, Anna David, dán énekesnő, Paola Maugeri, olasz tévésztár, Michal Pirog, lengyel komikus és Serban Miron Copot, román környezetvédelmi aktivista –, akik feladata az lesz, hogy segítsenek a közvélemény figyelmét a problémára irányítani.

Ösztönözzük cselekvésre a fiatalokat!

Miközben a fiatalok tisztában vannak az éghajlatváltozás jelentette veszélyekkel, csak ritkán tesznek ellenük valamit. A  http://ec.europa.eu/public_opinion/index_en.htm internetes címen a mai napon közzétett, egész Európára kiterjedő felmérés arra mutatott rá, hogy miközben a fiatalok az éghajlatváltozást a szegénység után a második legjelentősebb globális problémának tartják, a 15 és 24 év közötti fiatalok mindössze 51%-a tett valaha is bármit az éghajlatváltozás ellen: az összes korcsoport közül ez az arány körükben a legalacsonyabb.

A mostani kampány kidolgozói azt a célt tűzték ki, hogy a fiatalokban tudatosodjon, milyen veszéllyel járhat, ha Koppenhágában nem sikerül megállapodásra jutni, illetve azt, hogy a fiatalok energiái segítségévek sikerüljön nyomást gyakorolni a politikai döntéshozókra annak érdekében, hogy megállapodás szülessen.

A „Play to Stop” honlapján (www.mtvplay4climate.eu) a fiatalok a kampány teljes időtartama alatt lehetőséget kapnak arra, hogy az éghajlatváltozás és a környezetvédelem témakörében véleményt cseréljenek, és megosszák egymással a környezetvédelemmel kapcsolatos gondolataikat.

 
Éghajlatváltozás: A koppenhágai klímakonferencia előtt az EU és az MTV nemzetközi művészek segítségével próbálja a fiatalokat mozgósítani

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp