2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Eredmények – I. Miskolci Ötletmaraton

Véget ért a május 6. és 8. között megrendezett I. Miskolci Ötletmaraton. A rendezvény felülmúlta a várakozásokat, végül 6 csapat jött össze a közel 40 résztvevőből.
Ők kész projekttervvé dolgozták ki az ötleteiket a 48 óra alatt, mentorok segítségével. Végül a szakmai zsűri a következő sorrendet állapította meg; illetve a felajánlott különdíjak listáját is itt olvashatjátok.

1. helyezett: Végtelen Lehetőségek SE – egy főként ingyenes extrém sportolási lehetőségre és utánpótlás nevelésre koncentráló projekttervvel – nyereményük 300 000 Ft támogatás

2. helyezett: Szebb Miskolcért – önkéntes alapú szemétszedési akciók ötletével – nyereményük 200 000 Ft támogatás

3. helyezett: Miskolci Erőleves – a különböző miskolci városrészek összekötését, egymás „fűszerének” megismerését tűzték ki célul – nyereményük 100 000 Ft támogatás

Emellett több különdíjat, egyéni felajánlást is bezsebeltek a különböző csapatok. Mind a 6 team közös vacsorán beszélheti ki tapasztalatait, illetve a Dialóg Egyesület szakmai támogatása mellett társadalmi bázisépítési, valamint forrásteremtési képzésen vehetnek részt.

Továbbá az MGL Creative 150 000 forintos támogatást ajánlott fel a Végtelen Lehetőségek SE kezdeményezése számára, míg a Maradj Miskolcon Alapítvány a projektterv mentorálását vállalta.

Az Erzsébet Fürdő – Miskolc Gyógyászati és Szűrőközpont ugyancsak további 150 000 forintot ajánlott fel, a Szebb Miskolcért csapata javára.

A zsűri tagja volt Palágyi Máté, a Bohemian Betyars hegedűs-énekese is, aki a zenekar nevében annak támogatását ajánlotta fel a Szebb Miskolcért javára. Lehet lesz szemétszedő fesztivál BB-fellépéssel?

A Dr. Park is több különdíjas felajánlást tett. A Szebb Miskolcért 50 000 forinttal gazdálkodhatnak a jövőben egy, a városi főkertésszel egyeztetett faültetési akció részére.

A MiDÖK/ Miskolc Városi Diákönkormányzat másokkal kiegészülve Centrumban az ifjúság felkiáltással egy ifjúsági tér létrehozását tűzte ki célul. Ők szintén 50 000 forintból gazdálkodhatnak a cég jóvoltából, hogy otthonosabbá tegyék ezt a teret, amint létrejön.

A zsűri elnöke, Veres Pál polgármester azt garantálta az ifitér kapcsán, hogy az önkormányzat ingatlant keres ehhez, aminek a berendezésére saját mecénási alapjából 100 000 forintot ajánlott fel.

A Végtelen Lehetőségek SE egyik ötlete volt az épülő Y-híd alatt extrém sport pályát kialakítani. A Dr. Park újfent 50 000 forinttal támogatja ennek zöldítését, amennyiben sikerül célt érni.

A Szinva-patak Miskolc kék-zöld ütőere nevű projektterv a Szinva menti zöld folyosó kialakítására fókuszál, ennek azonban része egy emlékpark a soha meg nem született gyermekek számára. A kertészeti cég vállalta, hogy ha ennek a tervezett parknak lesz helye, akkor ők teljes egészében vállalják annak a kialakítását.

Ezidáig nem említett terv volt a Miskolc üdvözli Európát című, amely Erasmusos külföldi diákokkal szeretné a várost jobban megismertetni. Varga Andrea alpolgármester a saját képviselői alapjából 50 000 forinttal támogatta az ötlet megvalósulását. Emellett a vállalta, hogy a város foglalkoztatási paktumába bevezeti az ötletgazdákat.

Végezetül a Natur Premium ugyancsak támogatását ajánlotta fel számukra.

Gratulálunk és hatalmas köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult az I. Miskolci Ötletmaraton sikeres megvalósulásához!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…