2024. 05. 19. vasárnap

Ivó, Milán
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Emlékérmét és bélyeget bocsátottak ki a világkiállítás tiszteletére

Emlékérmét és bélyeget bocsátottak ki a világkiállítás tiszteletére

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás tiszteletére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) emlékérméket, a Magyar Posta pedig alkalmi bélyeget bocsátott ki – hangzott el hétfőn a HUNGEXPO-n.

Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos az emlékérmékről és a bélyegekről elmondta, bízik benne, hogy azok évek, évtizedek múlva a gyűjtők számára maradandó, mértékadó értéket fognak képviselni.

Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke közölte, a nemzetgazdaságban, valamint a pénzügyi rendszer stabilitásában betöltött szerepe mellett az MNB fontosnak tartja az értékőrzést, az ismeretterjesztést is, ez a jegybank kulturális missziója.

Annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a mostani vadászati világkiállításra és az általa képviselt értékekre, a jegybank hétfőn 15 000 forint és 2000 forint névértékű, rátét nélküli színesfém emlékérméket bocsátott ki, előbbiből 5000, utóbbiból 7000 darab készült – mondta az MNB alelnöke.

Az emlékérmék megjelenésükkel igazodnak a világkiállítás arculatához, az érmék előlapján a kiállítás logója látható, az érméket ifjabb Szlávics László iparművész tervezte – ismertette a részleteket Kandrács Csaba. Hozzátette, hogy az emlékérmék ugyan törvényes fizetőeszköznek számítanak, de nem javasolja azok kereskedelmi forgalomban való használatát.

Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója elmondta: büszkeség és öröm, hogy a vadászati világkiállításnak 50 év után megint Budapest ad otthont.

Hozzátette, erről a kiemelt eseményről a Magyar Posta bélyeggel emlékezik meg. Ezért 50 ezer darab bélyegblokk készült, amelyen három magyar író és vadász, Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán és Fekete István látható. Továbbá készült még 20 ezer példányban 8 címletből álló bélyegsorozat, amely állatokat – például dámszarvast, vaddisznót, magyar vizslát – ábrázol. A bélyegeket Remete Pál tervezte.

A rendezvény végén az emlékbélyegblokk és az emlékérmék első tisztelet példányait Schamschula György és Kandrács Csaba átadta Kovács Zoltánnak.
Forrás: MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek