2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Elmondom, mit tettem a Fertő tóért a héten

Szerdán a Fertőnél ért a hajnal. A Greenpeace aktivistáival arra hívtuk fel a figyelmet, hogy egy kormánynak a feladata nem csak egy terület fejlesztése, de a rábízott nemzeti kincseink védelme is. A Fertőn zajló építkezéshez vezető úton az aktivisták élőláncot alkottak és hatalmas állványokról lógva egy molinót feszítettek ki az út felett – mindezt az egész égboltot beragyogó telihold fényénél… varázslatos volt.
GPHU-20220216071601-Járdány Bence-013_800

Egyre többen érezzük úgy, hogy mintha kicsit sok lenne mára a civilizáció. Hogy szorongatóan sokat követel tőlünk. Amikor fojtogatja a torkomat ez az érzés, semmi máshoz nem tudok fordulni megnyugvásért, csak a természethez. A fűhöz, a fához, az állatokhoz, a vizekhez. Én ezért csatlakoztam a Greenpeace-aktivistákhoz a Fertőnél. Hogy legalább a természet még megmaradt működő darabkáit megmentsük magunktól.

A közös akciónkról készült videót itt tudod megnézni. Ha neked is annyira tetszik, mint nekem, kérlek, támogasd az erőfeszítéseinket azzal, hogy megosztod az ismerőseiddel.
https://www.facebook.com/watch/?v=734994057417323&utm_medium=email&_hsmi=58279442&_hsenc=p2ANqtz–O7rHwTGQ4fHGpATaRAa8lCz0ool7wJuy_-rQsJAtG0Sa42giN0b24dodh1S2uolKR_znTFnrjIJmYhBwgdUOiy0A-KA&utm_content=58279442&utm_source=hs_email

100 szobás szállodát, sportkomplexumot, parkolót és túlmérezett kikötőt építeni egy páratlan élővilággal rendelkező nemzeti parkban véleményem szerint túlzó és talán még felesleges is. Lassan egy éve zajlik a Fertő kálváriája, és ez idő alatt a Greenpeace és a helyi civilek minden létező jogi utat bejártak, hogy megmentsék ezt a nemzeti parki területet a kormány által levezényelt természetpusztítástól. A küzdelmet nem adjuk fel. Addig fogunk tiltakozni, amíg a kormány meg nem hallja a hangunkat.

 

Köszönöm, ha továbbra is velünk tartasz ezen az úton.

 

Udvaros Dorottya

színművész

a Greenpeace Magyarország nagykövete

 

U.i.: Ezen a honlapon utánaolvashatsz, hogy mi zajlik a Fertőn és hogyan veszélyezteti a terület különleges természeti értékeit a tervezett állami beruházás.

Fotó: Járdány Bence / Greenpeace

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek