2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Életbe lépett a „vörös kód” a hideg időjárás miatt

Életbe lépett a „vörös kód” a hideg időjárás miatt

A Belügyminisztérium hétfőn este 8 órakor (2024. jan. 8.) életbe léptette a „vörös kódot” a hideg időjárás miatt, ezért valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. Az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

 

Ilyenkor minden szociális intézmény, fenntartótól és ellátotti körtől függetlenül, köteles befogadni a bajba jutott embereket, így a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, valamint az önkormányzati idősotthonok is. Emiatt, az intézmények folyamatosan kapcsolatban állnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat diszpécserszolgálatával, hogy szükség esetén segíteni tudjanak.

 

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban akár mínusz 10 fok körüli hőmérsékletet is előfordulhat, ezért életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik. A Miskolci Önkormányzati Rendészet járőrei emiatt fokozottan odafigyelnek a közterületen tartózkodó személyekre.

 

Aki segítségre szoruló, bajba jutott személyt lát, értesítse a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolci Regionális Diszpécserszolgálatát az alábbi telefonszámon:

06-46-530-268

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek