2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Egy nem boldogító igen

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem lett boldog a végén. 

 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látókörébe került egy borsodi esküvőiruha-szalon, ahol az életük nagy napjára készülő arák a kiszemelt ruha kölcsönzésekor a kifizetett pénzükről legfeljebb egy papírtömbből kitépett cetlit kaptak bizonylatként.

A szalont működtető egyéni vállalkozó papíron szüneteltette tevékenységét, pénztárgépet nem használt, kölcsönözhető ruhákat nem szerzett be, közösségi oldalakon mégis népszerűsítette üzletét.

A NAV próbavásárlásánál beigazolódott, hogy a vállalkozó tényleg nem hagyott fel a kölcsönzéssel, ezen felül a fizetés után bizonylatot sem adott, ezért 150 000 forint mulasztási bírságot kellett fizetnie. Önellenőrzés keretében még bevallott 412 975 forint személyi jövedelemadót és 37 070 forint szociális hozzájárulási adót is, amit az önellenőrzési pótlékkal együtt be is fizetett.

Nem érdemes tehát a kockázatot vállalni, hiszen egy NAV-ellenőrzésnél a kötelezően kiszabott bírság összege sosem elhanyagolható tétel, melynek befizetése után a korábban nyereségnek tűnő bevétel könnyen válhat többszörös veszteséggé.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek