2024. 05. 22. szerda

Júlia, Rita
1 EUR 388 HUF
1 GBP 456 HUF

Csak a kocsiba ne!

A rendőrök Taktaszadán érték tetten azt a férfit, aki elkötött egy autót és ittasan vezette.

Jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy 44 éves taktaszadai férfival szemben. A gyanúsított gyalogosan hazafelé tartott Legyesbényéről 2023. április 11-én, majd 12 óra körül beült egy nyitva hagyott parkoló tehergépkocsiba, amiben benne hagyták az indítókulcsot. A férfi taktaszada felé vette az irányt, hogy mihamarabb hazaérjen.

A rendőrök – a lakossági bejelentést követően – 12 óra 32 perckor Taktaszadán ellenőrzés alá vonták a tehergépkocsit és annak vezetőjét. Az intézkedés során a sofőr elismerte, hogy a járművet nemsokkal korábban kötötte el Legyesbényéről. A férfivel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, továbbá világossá vált az is, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A Szerencsi Rendőrkapitányság a férfit előállította a rendőrségre és őrizetbe vette, továbbá a rendőrök visszaadták jogos tulajdonosának a járművet.

Csak a kocsiba ne!

A Szerencsi Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a közterületen leparkolt járműveiket ne hagyják nyitva, és kiváltképp ne felejtsék a kocsiban az indítókulcsot! Érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni! Az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok lehetőséget kínálhatnak az elkövetőknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek