2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Büszkeség és tisztelet – Mancsról neveztek el teret a belvárosban

Büszkeség és tisztelet – Mancsról neveztek el teret a belvárosban

Mancs, az életmentő nevét viseli ezentúl a Szemere utcai Szinva-híd melletti terület, ahol Lehoczki László világhírű keresőkutyájának szobra is áll – erről a közgyűlés mai ülésén döntött a képviselő testület.

 

Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere nemrég a Miskolci Állatsegítő Alapítvány adománygyűjtő jótékonysági bálján jelentette be, kezdeményezni fogja a terület átnevezését, hogy a város így tisztelegjen a hős mentőkutya emléke előtt.

 

Mancsnak egyébként nem sokkal korábban, a törökországi földrengés után Törökországban is szobrot állítottak, annak mementójaként, hogy az ő segítségével sikerült megtalálni és megmenteni egy hároméves kislányt egy 1999-es, ugyancsak Törökországot sújtó katasztrófa idején.

 

Veres Pál kezdeményezését a képviselők többsége támogatta, így a szobor körülötti területet ezentúl Mancs térnek nevezik majd.

Fotó:minap.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek