2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Tizenkét év alatt a Föld körül

Hajnóczy Somát nyugodt szívvel hívhatjuk világutazónak, mivel fellépéseinek köszönhetően bejárta már a fél világot. A legutóbbi turnéja Algériában volt, ami a 35. ország, ahol szórakoztatta a közönséget. Pályafutása és fiatal kora ellenére túl van már 150 utazáson, és több száz fellépést tudhat maga mögött.

Idegenvezető, műsorvezető, pilóta és világhírű művészek… legtöbben irigykednek az olyan foglalkozásokra, amikkel együtt jár az utazás. Új kultúrák megismerése, új ízek kipróbálása, izgalmas kalandok átélése, melyek aztán örök emlék marad. Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok, azon szerencsések közé tartozik, aki foglalkozásának köszönhetően eddig 35 országban járhatott.
„Mai napig hihetetlen számomra, hogy már túl vagyok több mint 150 utazáson. Volt olyan évem, amikor csupán néhány hónapot voltam itthon. Egy hosszú utazásra való felkészülés nagy logisztikai feladat, és ezalatt nem a csomagolást értem, mert az már rutinból megy, hanem inkább az itthoni teendőim koordinálása jelenti a kihívást. Szerencsére a családom és a barátaim mindenben a segítségemre vannak. Igyekszem minden országban megkóstolni a specialitásokat, megismerkedni az adott kultúrával, és ezt fotókkal és videókkal megörökíteni. Nem vagyok egy nagy szuvenír vásárló, csak akkor, ha valami nagyon különlegeset látok. Például a Kuala Lumpuri vásárban, nem hagyhattam ott 200 forintért a pókemberes karórát, mert tudtam, hogy az unokaöcsém imádni fogja” – fejtette ki utazásaival kapcsolatban Soma.

A „leg”-ek utazása Somával

Legelső külföldi fellépés: Las Vegasban volt, csupán 18 évesen ahol előadásával rögtön elvarázsolta a közönséget. Azóta többször is fellépett a fényűző városban.
Legtöbbször járt: A 2009-es világbajnokság óta tízszer hívták vissza Kínába.
Leghosszabb ideig tartó utazás: Kínához illetve Kanadához köthető, ahol egy-egy hónapig járta az országot.
Legnagyobb közönség: szintén Kínához köthető, ahol tavaly fellépett a kínai újévi tévéműsorban, amit közel 100 millió ember nézett.
Legtávolabbi úti célok: Japán, Malájzia és Argentína, ahol a hosszú és fáradságos út ellenére hálás közönség fogadta. Tervei között szerepel egyszer eljutni egészen Új Zélandig, ahol Zsáklakon meghívná Frodóékat egy italra.
Legfurcsább visszajelzés: Japán fellépései során kapta, ahol már többször szerepelt tévéműsorokban, gálákon, szakmai kongresszusokon. Itt a közönség nem tapssal fejezi ki tetszését, hanem sikítozással, ami szokatlan, de hatalmas élményt jelent.
Legjobb fogadtatás: Dél-Koreában kapta, ahol a bűvészeket nagy becsben tartják – augusztusban Soma ismét vissza is tér ide.
Legszívesebben: Argentínába menne vissza, ahol fantasztikusak a steakek és a borok, valamint gyönyörű természeti és kulturális látnivalók vannak.
Legbajuszosabb esemény: Rengeteg helyen járt már, a legbajuszosabb helyszínen való fellépés mégis Magyarországhoz köti, amikor a kiskunfélegyházi Bajusz Európa Bajnokságon lépett fel. Az eseményre Soma próbálkozott bajusz növesztéssel, több-kevesebb sikerrel.
Legizgalmasabb utazás: Hat másik bűvész társával élhette át a márciusi Algír turnén, ahol folyamatos katonai kíséret megadta az alap hangulatot. Ez a feszült hangulat csak fokozódott a két hetes ottlét során, amikor az egyik előadás előtt a nagy esőzések miatt leszakadt a színház teteje, vagy amikor az utazások alatt a busz kétszer is defektet kapott.

Soma az elkövetkező hónapokban sem fog tétlenkedni! Nyárra már több külföldi meghívása is van, készül Olaszországba, Amerikába és Dél-Koreába is. Szerencsére az itthoni közönségnek sem kell mellőznie, már május 2-án találkozhatnak vele Zalakaroson.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek