2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Bulvár
  • »
  • Tippelj! Szerinted hány éves ma Mary Zsuzsi? – videóval

Tippelj! Szerinted hány éves ma Mary Zsuzsi? – videóval

Tippelj! Szerinted hány éves ma Mary Zsuzsi? - videóvalZenerégész rovatunkban leporoljuk a múlt emlékeit is felelevenítjük, melyek is voltak azok az események, amelyek a zenéhez köthetőek. Most egy hazai slágerénekesnőről, Mary Zsuzsiról emlékezünk meg, aki születésnapját ünnepli ezen a napon.

Mary Zsuzsi 1947. október 13-án született Szegeden, azaz ma ünnepli a 62. szülinapját. Számos sláger fűződik a nevéhez, legtöbbünknek valószínűleg a „Mama” című nóta jut az eszébe és az energetikusan mozgó fiatal énekesnő, ahogy meghatározó hangjával betölti a színpadot.

Az énekesnő elsősorban Dobos Attila szerzeményeit vitte sikerre. Sőt, 1965-ben filmben is debütált, ugyanis a Te szeress legalább című slágere Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjének volt a betétdala, és vált népszerűvé.

Később a Wanderersben, ezt követően 1967-től az Atlantis együttesben énekelt, majd szólókarrierbe kezdett, egy év múlva 1968-ban megnyerte a táncdalfesztivált és vált egy csapásra igencsak ismertté.

Külföldről hazatérve is sikereket ér el

A hetvenes években férjhez ment és külföldre távozott. Majd egészen a kilencvenes évekig nem hallottunk róla, ekkor azonban hazatért és még mind a mai napig szórakoztatja a közönséget. Játszott a Ruttkai Éva Színházban, többek között a Hyppolit a lakájban.

Fellépései ma is szép számmal akadnak, a közönség ugyanannyira szereti őt, mint évekkel ezelőtt. A sajtó mostanában sokkal inkább a magánélete körüli történesekre fókuszál, ám énekesnői tehetségét senki sem kérdőjelezi meg.

Születésnapján a zene.hu minden jót és szépen kíván neki, Isten éltesse sokáig erőben egészségben, még sokáig a közönség és a szakma örömére.

zene.hu
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek